בית המשפט המחוזי בירושלים דחה היום (ראשון) את בקשת הנאשמים בתיק 4000, ראש האופוזיציה בנימין נתניהו ובני הזוג איריס ושאול אלוביץ'. בכך אפשרו השופטים לפרקליטות לבצע השלמת חקירה ולזמן לעדות במשטרה את אבי אלקלעי ששימש כעורך בפועל של אתר "וואלה!".

אילן ישועה (צילום: יונתן זינדל, פלאש/90 )
מנכ"ל אתר "וואלה!" לשעבר אילן ישועה | צילום: יונתן זינדל, פלאש/90

בהחלטה נכתב: "אנחנו סבורים שלא נפל פגם בהחלטת המאשימה לקיים השלמת חקירה בעניינו של העד אלקלעי, במידה המצדיקה את התערבות בית המשפט".

השופטים הוסיפו בהחלטתם כי ההתכתבויות החדשות שהתגלו בטלפון ובמייל של ישועה הן חומרי חקירה רלוונטיים ולכן נחה דעתם "בדבר קיומן של נסיבות חריגות המצדיקות את השלמת החקירה". לצד זאת, השופטים ציינו כי לסנגורים שמורות טענותיהם בהמשך ההליך, לקבות טענות של הגנה מן הצדק.  

בבקשת הנאשמים הם טענו כי הפרקליטות לא יכולה לבצע השלמת חקירה "חלקית וסלקטיבית", אלא השלמת חקירה מלאה בנוגע לכל העדים הקשורים להתכתבויות החדשות שנמצאו בטלפון ובמייל של מנכ"ל "וואלה!" לשעבר אילן ישועה. עוד כתבו הסנגורים של הנאשמים כי אלקלעי הוא עד העוין את נתניהו ולכן השלמת חקירה רק בעניינו מעידה על מגמתיות ולא על רצון להגיע לחקר האמת.

בהתכתבויות החדשות שהובילו לעיכוב ניכר במשפט נמצאו שיחות בין ישועה לבין פוליטיקאים שונים, בהם נשיא המדינה יצחק הרצוג, יו"ר מפלגת העבודה לשעבר אבי גבאי ועוזריו של שר האוצר אביגדור ליברמן. הסנגורים סבורים כי התכתבויות אלה מחלישות את כתב האישום מפני שהן מוכיחות שנתניהו לא זכה ל"היענות חריגה" באתר "וואלה!" כנטען בכתב האישום.

מנגד, בפרקליטות סוברים כי ההתכתבויות דווקא מחזקות את כתב האישום. לשיטת הפרקליטות, גם אם ישועה נענה לדרישות סיקור מצד פוליטיקאים אחרים, הדבר אינו מעיד על כך שבעל השליטה בחברת בזק וב"וואלה!" שאול אלוביץ' ורעייתו איריס לא נענו לדרישות נתניהו באופן חריג. בנוסף, בפרקליטות טוענים כי נמצאו התכתבויות אחרות שנוגעות לנתניהו ומחזקות את האישומים.