משפטו של נתניהו ייצא להפסקה של כשבועיים וחצי - כך החליטו היום (רביעי) שופטי בית המשפט המחוזי בירושלים. הצדדים במשפט הציעו הפסקה של שלושה שבועות לנוכח דרישת בית המשפט לבצע חיפוש חוזר במכשירים של אילן ישועה, אולם לאחר הסתייגות השופטים, הוסכם על שבועיים וחצי ובכך חתמו את הדיון להיום. בפרק זמן זה הפרקליטות תאתר חומרים רלוונטיים, והסניגורים יעברו עליהם. מוקדם יותר היום דחו השופטים את בקשת ההגנה לקיים הפסקה של כשלושה חודשים.

התביעה תעביר את החומרים עד ל-26 ליוני והדיון הבא יתקיים ב-5 ליולי - ובו תחודש חקירתו הנגדית של ישועה על החומרים החדשים. עו"ד תירוש מהפרקליטות אמרה בבית המשפט: "נעשה מאמץ רב, אבל יש סימן שאלה גדול בגלל שאנחנו לא יודעים מה החומרים שנמצא. אם נראה שעלול להיות עיכוב בגלל היקף החומר, נעדכן את בית המשפט".

מוקם יותר דנו צוותי התביעה וההגנה בהשפעות החלטת השופטים, לפיה על התביעה לספק להגנה עוד רבים מחומרי החקירה, וביקשו להביא זאת בחשבון מבחינת לוח הזמנים של המשך המשפט. 

התובעת בתיק 4000, עו"ד יהודית תירוש, עדכנה את בית המשפט: "הגענו להסכמות לגבי מתווה החיפוש, אולם לגבי הלו"ז עדיין לא הגענו להסכמות סופיות". היא הבהירה כי הצדדים הסכימו לעבור יחד על אנשי הקשר במכשיר הטלפון של מנכ"ל וואלה לשעבר, אילן ישועה, והוסיפה כי הוסכם שלישועה יהיה מקום לבקש "להשחיר" חלק מחומרי החקירה החדשים שייחשפו בבחינה המחודשת במכשירו הסלולרי.

בנימין נתניהו בבית המשפט (צילום: אורן בן חקון)
בנימין נתניהו בבית המשפט | צילום: אורן בן חקון

לדבריה של עו"ד תירוש, "מדובר על כ-220 אלף מיילים" שייבחנו מחדש במכשירו של ישועה. היא הבהירה כי החומרים מתייחסים לפוליטיקאים, דוברים ובכירים נוספים. בנוסף, היא ציינה כי התביעה מוכנה לקבל בקשות מטעם ההגנה לבחינת גורמים נוספים בחומרי החקירה החדשים ושיתבצע חיפוש על בסיס מילות מפתח מוסכמות.

בשבוע שעבר ספגה הפרקליטות מכה במהלך הדיונים, לאחר שהרכב השופטים קבע כי עליה להעביר לסנגורי הנאשמים חומרים נוספים מתוכן החקירה. בשל כך, על הפרקליטות לעבור מחדש על כמות עצומה של התכתבויות שונות ולהעביר את כל החומר הרלוונטי לסנגורים.

השפעת ההחלטה על לוח הזמנים במשפט

החלטת השופטים לדרוש מהפרקליטות להציג חומרי חקירה נוספים לסנגורים צפויה להביא בהכרח לעיכוב בלוח הזמנים של הדיונים. שני הצדדים הביעו היום את רצונם בעצירת המשפט לתקופת זמן מסוימת, אך היו חלוקים בנוגע לאורכה.

התביעה בראשות עו"ד תירוש הבהירה כי הם מבקשים לעצור את הדיונים לשבועיים כדי שיוכלו לבצע את עבודת בחינת החומר המחודשת. לאור הדברים, בפרקליטות הציעו לערוך שינוי בסדר הופעת העדים במשפט, עד לסיום ביצוע הליך בחינת החומרים. על פי הצעה זו, בתום הפסקה בת שבועיים יעלה לדוכן העדים אבי ברגר, שכיהן כמנכ"ל משרד התקשורת, ואילו חקירתו הנגדית של ישועה תימשך לאחר מכן. לדבריה של עו"ד תירוש, החקירה הראשית של ברגר לא ארוכה ולאחריה אפשר יהיה להתקדם.

משפט נתניהו: שאול אלוביץ' בבית המשפט (צילום: יונתן זינדל, פלאש/90 )
שאול אלוביץ' בבית המשפט | צילום: יונתן זינדל, פלאש/90

בהגנה התנגדו לדחיית הדיונים בשבועיים בלבד, והבהירו שמעבר לזמן הנדרש לפרקליטות לעבור מחדש על החומרים, הם זקוקים לזמן נוסף כדי ללמוד אותם. עו"ד ז'ק חן המייצג את שאול אלוביץ' אמר: "לא התכוננו לעדות ברגר. זו אומנם עדות קצרה יותר מישועה אבל היא בנושא שונה לחלוטין – רגולציה. השבועיים שבהם הם עוברים על החומרים לא יספיקו לנו להתכונן לעדות ברגר ויש לאפשר לנו הגנה ראויה".

בתגובה לדברי ההגנה אמר השופט משה בר-עם: "אולי כדאי להמשיך בסדר הרגיל של עדי וואלה הבאים (אבירם אלעד, מיכל קליין ועמית אשל)". עו"ד בועז בן צור, סנגורו של ראש הממשלה לשעבר נתניהו, השיב לו שהדבר לא יהיה נכון מן הטעם שישועה צריך להשלים את עדותו וכן בשל העובדה שהחומר שייחשף במכשירו הסלולרי קשור גם כן לעדי וואלה הבאים.

לבסוף, החליטו שופטי בית המשפט לדחות את בקשות צוותי התביעה וההגנה ובכך נקבע להמשיך את הדיונים כמתוכנן. ביום שני הקרוב יתייצב לדיון עורך אתר וואלה לשעבר אבירם אליעד שצפוי גם להתחיל בעדותו.