"הייתי הורג את האתיופים": מנהל ברשות המיסים הושעה בגלל אמירות גזעניות
בתקופת המחאות על מותו של סלומון טקה ז"ל אמר המנהל לעובד ממוצא אתיופי: "מה זה ההפגנות האלו, צריכים להרוג את האתיופים, הייתי שם לכם כדור בראש" • לאחר שהוזמן לבירור האירוע, הוא הפשיל את מכנסיו והתעמת עם המאבטח • המנהל הושעה מעבודתו, וכעת נציבות שירות המדינה הגישה נגדו כתב אישום חריף • רשות המיסים: "מגנה את האמירות בכל תוקף"


מנהל ברשות המיסים הואשם באמירות גזעניות כלפי עובד שלו, בעקבות המחאות על מותו של סלומון טקה ז"ל ביולי 2019. נוסף על כך, לאחר שהוזמן לבירור התלונה על אמירותיו, הוא התעמת עם המאבטחים והפשיל את מכנסיו. בעקבות האירועים הוחלט להשעות אותו מעבודתו.
על פי התובענה, שהוגשה בידי נציבות שירות המדינה, המנהל שמע ויכוח על מחאות יוצאי אתיופיה, ואמר לאחד העובדים שהיה ממוצא אתיופי: "מה זה ההפגנות האלו, אתם האתיופים צריך להרוג את כולכם. אם זה הייתי אני הייתי נותן לכולכם כדור בראש".
עוד התייחס המנהל למקרה מותו של סלומון טקה ז"ל ואמר: "וההוא שמת לא היה צריך לקבל כדור בחזה אלא כדור בראש וחבל שלא מתו לכם עוד 100".
לאחר שהוזמן המנהל לבירור האירוע, הוא סירב לחתום על טופס אבטחת המידע הנדרש והחל להתעמת עם המאבטח. כשהגיע קב"ט הבניין למקום, הוא הפשיל בפניו את מכנסיו. נציבות שירות המדינה הגישה נגדו כתב אישום משמעתי, והוא הושעה מתפקידו עד לתום ההליכים המתנהלים נגדו.

עו"ד אווקה זנה, ראש היחידה הממשלתית לתיאום המאבק לגזענות במשרד המשפטים אליה הוגשה התלונה, מסר: "מדובר באירוע חמור עם מאפיינים גזעניים שבוצע לכאורה על ידי מנהל בשירות המדינה. עם קבלת התלונה ובחינת האלימות המילולית הקשה והגזענית מצד המנהל כלפי העובד, פרטי המקרה הועברו לטיפול אגף המשמעת בנציבות שירות המדינה. יש לנקוט עמדה של אפס סובלנות כלפי התבטאויות והתנהגויות גזעניות, כפי שנעשה במקרה זה".
מרשות המסים נמסר: "רואים בחומרה יתרה את האמירות הקשות המיוחסות לעובד ומגנים אותן בכל תוקף. כארגון המקדש ומקדם את השוויון והכבוד ההדדי, מכשנודע דבר האירוע, פעלה הרשות באופן נחרץ. העובד נחקר ובהמשך הושעה ועניינו הועבר לטיפולה של נציבות שירות המדינה".
