"אנחנו מתביישים במדינה ובארץ שלנו" - כך הגיבו הבוקר (שני) רבקה ורפאל אזולאי, הוריו של התינוק אהרון, לעונש המקל שקיבלה המטפלת שטלטלה אותו והסבה לו נזק מוחי ועיוורון. ההורים אמרו את הדברים בדיון סוער ויצרי של ועדת החוקה של הכנסת, שהתקיים יום לאחר ששמעו את גזר הדין.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

"עזבנו את הבן שלנו לשעתיים וחצי ומצאנו אותו כמעט מת", סיפרו רפאל ורבקה. "הוא היה ילד שמח, בריא. חיכינו שלוש וחצי שנים לבית המשפט שיעשה צדק, לא רק לנו אלא לכל הילדים בישראל. ההחלטה כואבת לנו. כל המטפלות ראו אתמול טלוויזיה ושמעו שאחרי שנהרסו החיים של המשפחה זה מה שמקבלים. חייבים לשנות את הדברים", הוסיפו בכאב.

בדיון, שעסק בהחמרת הענישה בעבירות התעללות, התנהל ויכוח חריף בין ההורים וחברי הכנסת לבין נציגי מערכת החוק, שדבקו בעמדתם כי ענישה מחמירה לא בהכרח תיצור הרתעה. "קשה מאוד לשמוע את הדברים של משפחת אזולאי, זה קורע את הלב ולבנו יוצא גם אליהם", אמר נציג הפרקליטות עו"ד איתמר גלבפיש. "הקול שלי רועד כי קשה לי לדבר אחרי הדברים האלה. הסדר הטיעון נובע מבעיות קשות ומחסור בראיות. לפעמים אנו נתקלים בבעיות ספציפיות של מחסור בראיות. גם אנחנו בפרקליטות חושבים שחסרים לנו כלים מסוימים כדי להיאבק בתופעה", הוסיף.

ח"כ אופיר כץ מהליכוד, שהגיש את הצעת החוק, אמר בדיון: "קיימת פה תופעה מחרידה, כל שבוע אנחנו נחשפים לתופעה חדשה של התעללות בפעוטות. הזוי וקשה להאמין שצריך להילחם מול משרד המשפטים על תיקון אי צדק עצום שאמור להיות מובן מאליו. זו חובתנו לתקן את הבושה הזו ולשם כך נבחרנו".

ח"כ אופיר כץ (צילום: דוברות הכנסת)
ח"כ אופיר כץ בוועדה | צילום: דוברות הכנסת

מנגד, עו"ד גיל בראשי מהסנגוריה הציבורית טען כי קביעת עונש מינימום עלולה לצמצם את שיקול הדעת של בית המשפט וכי ענישה מחמירה לא בהכרח תיצור הרתעה: "הכלי של קביעת עונש מינימום הוא כלי חריג במשפט הישראלי ומאוד בעייתי". באשר למקרה של אהרון אזולאי, בראשי אמר כי "הפרקליטות ודאי לא מקלה ראש ועומדת על כך שיינתנו עונשים חמורים, אך במקרה הזה יש נסיבות מיוחדות וקשיים משמעותיים מאוד בהוכחת יסודות העבירה. היו סיבות משמעותיות לכך שהפרקליטות ובית המשפט השתכנעו שהסדר הטיעון הזה נכון ומתאים".