בית המשפט גזר הבוקר (ראשון) שישה חודשי עבודות שירות בלבד וקנס של 5,000 שקלים על המטפלת איטה רבינוביץ', שהורשעה בתקיפת קטין הגורמת חבלה של ממש. בהחלטתו קיבל השופט את העונש המקסימלי שהוצע בהסדר הטיעון, אך אמו של התינוק, שלו נגרם נזק מוחי נרחב, פרצה בבכי באולם בית המשפט. בגזר הדין נכתב כי במהלך הדיונים התגלה קושי ראייתי שלא אפשר להטיל עונש כבד יותר על המטפלת. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

"אנחנו דורשים צדק ונראה מה יהיה", אמרו ההורים של אהרון לב הקטן בפתח הדיון ולאחריו הודיעו שיערערו לבג"ץ. "אנחנו מחכים ומאמינים בעזרת השם ולא נוותר. נלך עד הסוף כדי להשיג צדק לבן שלנו. שישה חודשי עבודות שירות וקנס של 5,000 שקל זה לא צדק. אנחנו חושבים שהמטפלת צריכה להיכנס לבית סוהר. אנחנו חושבים על מטפלות שעובדות עם ילדים אחרים ויראו את פסק הדין של היום. שיידעו שאם הן יגעו בילד פה בישראל זה לא יעבור להם בלי כלום".

מפגינים מחוץ לבית המשפט עם השלטים "מאסר למתעללת" (צילום: N12)
מפגינים קוראים לעונש מאסר למטפלת | צילום: N12

האירוע התרחש ב-3 במאי 2017, כאשר רבינוביץ, מטפלת בת 55, שמרה על אהרון הקטן בדירתה שבירושלים. מסיבה שאיננה ברורה, וכפי שפורט בכתב האישום, היא אחזה בתינוק ללא תמיכה בראשו וטלטלה אותו בחוזקה. לאחר שהתינוק איבד את הכרתו, רבינוביץ לא הזעיקה את כוחות ההצלה, ובמקום זאת התקשרה לבעלה ודיווחה לו על מצבו של התינוק.

בני הזוג אזולאי ועורך דינם מחוץ לבית המשפט (צילום: N12)
בני הזוג אזולאי קוראים את גזר הדין | צילום: N12

עם סיום שיחת הטלפון בין השניים, הבעל דיווח למד"א על המקרה וצוותים רפואיים הוזעקו למקום. כשהגיעו לדירתה של רבינוביץ, הם הבחינו באהרון התינוק כשהוא מחוסר הכרה ומתקשה לנשום, וניסו לברר עמה מה קרה לתינוק, אך היא שתקה ולא שיתפה איתם פעולה.

כתוצאה ממעשיה של רבינוביץ', נגרם לאהרון נגרם נזק מוחי נרחב, בצקת מוחית ופגיעות נוספות, שבגללן פונה לבית חולים ואושפזו במחלקת טיפול נמרץ במשך כשבועיים. שנים אחרי, אהרון סובל מנכות ומעיוורון שבגללם עבר מספר ניתוחים. כמו כן, הוא סובל מקשיים התפתחותיים חמורים שבגללם הוא נמצא בהשגחה רציפה של הוריו ותחת מעקב רפואי.

מהפרקליטות נמסר: "במקרים של "טלטול" תינוק קשה מאוד לזהות ולפענח את מנגנון הפגיעה ולבודד את הנזקים שנגרמו כתוצאה ממנו. גם תיק זה הוא מורכב מאוד ודרש בחינה מעמיקה של מידת הפגיעה והנזקים שגרמה המטפלת לתינוק.

הפרקליטות עשתה מאמצים רבים להגיע לחקר האמת והנחתה את המשטרה למצות את החקירה. במסגרת זו פנו לקבל חוות דעת של מומחים שונים, שבדקו את מצבו הרפואי המורכב של התינוק ואת האפשרות לייחס את העבירה ואת מכלול הנזקים למטפלת הנאשמת.

מטעמי צנעת הפרט וסודיות רפואית לא נוכל לפרט מעבר לכך ולהסביר את מלוא השיקולים שהביאו להסדר הטיעון. אולם הדברים הוסברו למשפחה, שלוותה ע"י הפרקליטות לאורך כל הדרך, ועמדתם באשר להסדר נלקחה אף היא בחשבון".