לקראת הסדר טיעון? הפרקליטות מנהלת משא ומתן עם חבר הכנסת חיים כץ, יו"ר ועדת העבודה והרווחה - כך עולה מבקשת המדינה לבג"ץ לדחות את הדיון שנקבע למחר בבוקר (רביעי) העוסק בעתירות נגד החלטת הכנסת להעניק לכץ חסינות פרלמנטרית. על פי ההודעה הרשמית, הצדדים פעלו להאיץ את המגעים וקיימו "שיח אינטנסיבי" במטרה להגיע לסיכומים לפני הדיון – אולם הדבר לא עלה בידם.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

בהודעה שתימסר בקרוב לבית המשפט ייכתב כי הצדדים ניסו להאיץ את המגעים ולהגיע להסדר טיעון לפני הדיון מחר - אולם לא הצליחו. לכן, המדינה צפויה לבקש מבג"ץ לדחות את הדיון שאמור להתקיים מחר בבוקר, שעניינו העתירות שהוגשו לבג"ץ נגד החלטת הכנסת להעניק לכץ חסינות פרלמנטרית. את חסינותו קיבל כץ מפני עבירת הפרת אמונים בה הואשם על ידי היועמ"ש. 

חסינותו של כץ אושרה בחודש פברואר האחרון במליאת הכנסת ברוב של 62 חברי כנסת שהצביעו בעד, בעוד ש-43 חברי כנסת התנגדו לה. שבועיים קודם לכן אישרה ועדת הכנסת את בקשת החסינות שלו ברוב של 16 בעד מול 10 מתנגדים לאחר דיון סוער במיוחד בוועדה, במהלכו הפנה כץ האשמות קשות כלפי היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט. 

האישום שמיוחס לכץ קשור לעבודתו הפרלמנטרית וחברותו בוועדת הרווחה, אליה הביא את יועצו הפיננסי כמומחה מבלי לחשוף את הקשר בין השניים. מנדלבליט הודיע בזמנו ליו"ר הכנסת כי יש לדחות את בקשת החסינות של הח"כ בנימוק שלא מתקיימת לגביו "אף אחת מארבע העילות המפורטות בחוק חסינות חברי הכנסת". 

"המעשים המפורטים בכתב האישום בעניינו של ח"כ כץ הם חריגים ביותר בנסיבותיהם ואינם תואמים את דרכי העבודה המקובלות בכנסת", כתב אז היועמ"ש ליו"ר הכנסת. "על כן, קיים שוני משמעותי בין מקרה זה לבין מקרים אחרים של קידום חקיקה ע"י חברי כנסת, כמפורט בעמדה".