במרץ 2018 שודר בחדשות סוף השבוע "תחקיר מאגרי המידע", שבו הוצגו טענות שראש עיריית קריית מוצקין מחזיק מאגר מידע לא חוקי. המשטרה, וגם הרשות להגנת הפרטיות, פתחו אז בחקירה בעוד ראש העירייה חיים צורי והעירייה הכחישו כי נפל פגם במעשיהם. היום (שני), קרוב לשנתיים וחצי לאחר מכן, הודיעה המשטרה כי החקירה העלתה "תשתית ראייתית" נגד צורי ואחרים בגין שוחד, מרמה, הפרת אמונים ועבירות נוספות - ואימצה את ממצאי התחקיר.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

התחקיר גילה כי צורי בן ה-76, שעומד בראש העירייה כבר 27 שנים, החזיק מאגר מידע לא חוקי הכולל פרטים אישיים על כל תושב בעיר. התחקיר החל לאחר מידע שהתקבל על כך שצורי החזיק בתוך העירייה מחשבים ובהם מידע רב ואישי של תושבי העיר. בין היתר כלל המאגר פניות לעירייה, קשיים אישיים, אירועים משמחים וסיוע שקיבלו בעבר.

המידע, כך עלה מהתחקיר, נועד לסייע לו במערכת הבחירות. המערכת של צורי חילקה את תושבי העיר ל"תומכים" ו"לא תומכים", וגם בכירי העירייה היו שותפים לגיוס הקולות ופעולות למען ניצחונו של צורי.

המערכת ככל הנראה הייתה אפקטיבית, כי צורי נבחר כבר חמש פעמים רצופות לראשות העיר והוא אחד מראשי הערים הכי ותיקים בישראל. גם לאחר פרסום התחקיר, צורי לא נרתע ואף שכר חברת חקירות וסייבר כדי שזו תתחקה אחר ציקי אבישר, המועמד שהתחרה מולו על ראשות העיר בבחירות האחרונות לפני פחות משנתיים. צוות של אותה חברה נתפס עם מכשירי האזנה וגלאי ויי-פיי סמוך לביתו של אבישר. המשטרה ציינה כי צורי לא היה חשוד בתיק זה.

במשטרה אימצו את ממצאי התחקיר, שלפיהם צורי ניסה לרכוש מערכת ממוחשבת נוספת בסכום של כ-70 אלף שקלים מתקציב העירייה, כביכול עבור שימוש העירייה ולמעשה עבור מטה הבחירות האישי שלו. 

בעבר נשמעו תלונות שונות על מעורבותו של צורי בענייני מינויים בעירייה. אשתו דפנה מונתה בעבר לשורת תפקידים בכירים של חברות עירוניות וכעת היא משמשת כמנכ"לית של תיאטרון מוצקין. 

במשטרה ציינו כי החקירה התמקדה ב"ביצוע עבירות מתחום טוהר המידות, שחיתות ציבורית ועבירות לפי חוק הגנת הפרטיות". החקירה אישרה את קיומו של מאגר המידע למטרות פוליטיות, ובמשטרה הוסיפו: "על פי החשד, נעשה שימוש בכספי ציבור לשדרג את מאגר המידע העירוני לצרכיו הפוליטיים של צורי". עוד קבעו כי במשך שנים נעשה שימוש במאגר כדי לקדם את ניצחונו של צורי.

שתי עדויות משמעותיות נגד ביטן (צילום: חדשות 2)
הפרשה נחקרה בלהב 433 | צילום: חדשות 2

חקירה נוספת נוגעת לימים שקדמו לבחירות לראשות העירייה ב-2018 - "עבירות מתחום טוהר המידות ושחיתות ציבורית". בחקירה התברר כי צורי פנה באמצעות אדם אחר לפעיל של אחד מיריביו: "בתמורה למתן טובות הנאה שוות כסף קיבל לידיו מידע פוליטי בעל ערך רב ממטה הבחירות של המועמד האחר".

עוד נמסר כי "עם סיום החקירות, סבורה היחידה החוקרת כי נתגבשה תשתית ראייתית לכאורה כנגד חיים צורי ואחרים, כל אחד על פי חלקו, לביסוס החשד למעורבות בעבירות לקיחת שוחד, מרמה והפרת אמונים, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, שיבוש מהלכי משפט, עבירות מתחום חוק הגנת הפרטיות וכן עבירות נוספות".