N12
פרסומת

יצחק אספה שהפקיר למוות את הנער ארי נשר ז"ל נכנס לכלא

הכדורגלן יצחק אספה החל לרצות את ארבע וחצי שנות המאסר שנגזרו עליו. הוא הורשע בהפקרתו למוות של הנער ארי נשר ז"ל וצפוי לעבור סדנאות שיקום בכלא. עורך דינו הודיע: "נערער לעליון על חומרת העונש"

גיא ורון
פורסם:
הקישור הועתק

יצחק אספה, שדרס למוות את הנער ארי נשר, נכנס הבוקר (שלישי) לכלא חרמון בגליל להתחלת ריצוי עונשו של ארבע וחצי שנות מאסר.

אספה שהורשע בהפקרתו למוות של הנער ארי נשר ז"ל בתאונה שאירעה לפני כשנה וחצי בתל אביב, נהג במכונית כשהוא תחת השפעת אלכוהול. לאחר שפגע במכוניתו באופניים החשמליים שעליהם רכבו נשר וחברו - אספה לא עצר לסייע להם ולא הזעיק עזרה. בהמשך, כשאותר ליד מכוניתו, שיקר אספה והכחיש שהוא זה שנהג במכונית.

אספה, שחקן מועדון הספורט אשדוד, הורשע בהפקרה ובשיבוש חקירה. הבוקר הוא התייצב בבית הסוהר חרמון בצפון, שם הוא צפוי לעבור סדנאות שיקום באגף לעברייני תנועה שנאשמו בגרימת תאונות קטלניות. עורך דינו הודיע כי יערער לבית המשפט העליון על חומרת העונש.

יצחק אספה
אספה נכנס לכלא, הבוקר | צילום: החדשות , החדשות

כתב האישום: פגע בנשר ובחברו - ונמלט מהמקום

לפי כתב האישום שהוגש נגד אספה בשנה שעברה עלה כי הוא נהג בשכרות, הפקיר את נשר ז"ל ושיבש הליכי משפט. עם זאת, אספה לא הואשם באחריות לתאונת הפגע וברח הקטלנית לבן מן העובדה שהנהיגה הייתה בהשפעת אלכוהול. "אספה התנכר לחובתו האנושית להושיט עזרה", נכתב בבקשת המעצר.

לפי המתואר, אספה נהג בשעות הלילה בשדרות רוקח בתל אביב כשהוא שיכור ועולה על המהירות המותרת, לאחר שסיים בילוי במועדון לילה. בשלב מסוים בנסיעתו, התקרב לאופניים חשמליים שעליהם רכבו הקטין שנפצע וארי נשר. בפרקליטות הבהירו כי לפי העובדות, הקטין הרכיב את נשר על האופניים החשמליים.

פרסומת

בכתב האישום צוין שהקטין שרכב על האופניים החשמליים ונפצע הרכיב את ארי נשר וסטה במהלך נסיעתו. כשרכבו של אספה התקרב למרחק של 15 מטרים מאחורי האופניים, סטו הרוכבים על האופניים החשמליים שמאלה - מה שגרם לרכבו של אספה להתנגש בהם בעוצמה. כתוצאה מהתאונה, הועף נשר למרחק של כ-23 מטרים ממקום התאונה. מותו נקבע מאוחר יותר בבית החולים.

 

יצחק אספה בדיון בבית המשפט
יצחק אספה בבית המשפט | צילום: החדשות 12, החדשות12

 לאחר התאונה וחרף התוצאה הקשה, המשיך אספה בנסיעתו. מעובדות כתב האישום עולה כי אספה עצר בחריקת בלמים לאחר הפגיעה, המשיך בנסיעה איטית למרחק קצר, עצר בשנית ואז נמלט מהזירה. "אספה לא הושיט עזרה לנשר וקטין שנפגע, אשר שכבו פצועים במקום", נכתב.

פרסומת

במהלך הנסיעה, כך נטען בכתב האישום, התקשר אספה לחברו ארבע פעמים: בתחילה אמר כי הוא חושב שיש לו תקר בגלגל ובהמשך אמר כי הוא "פגע במשהו והמשיך לנסוע". עוד בהמשך, אמר הנאשם כי עיניו נעצמו, הוא הרגיש שפגע בדבר מה - אך המשיך בנסיעה. בהמשך הלילה ניסה אספה להעביר את הרכב לגרירה ואף התקשר למוסך. לטענת הפרקליטות, אספה ניסה לשבש ראיות. לפי כתב האישום, אספה שיקר לשוטרים על אף שנשאל על כך, ולא חזר לזירת האירוע למרות שהיה בסביבה.