למי שחושב שהסערה סביב מסע הרצח במועדון ההומו-לסבי בתל אביב היא עניין מקומי בלבד, כדאי שישים לב לפרטים הבאים: גולשים מלא פחות מ-50 מדינות צפו בשידור העצרת בכיכר רבין באתר חדשות 2 באינטרנט.

מסתבר שעיני העולם כולו נישאו לעבר עצרת הענק שתמכה בקהילה הגאה בישראל וגינתה כל ביטוי של הסתה וגזענות נגדה. מנתונים שנאספו על ידי חדשות 2 באינטרנט, עולה כי רבבות גולשים מרחבי העולם כולו בחרו לצפות בנשיא המדינה שמעון פרס ובשורה של אישי הציבור והאמנים שהופיעו מול האלפים בכיכר.

מניתוח הנתונים עולה כי מירב הגולשים הזרים הגיעו מארצות הברית. במקום השני ניצבת בגאווה גרמניה. במקום השלישי במספר הגולשים שצפו במשדר האינטרנטי, עומדת בגאון למרבה ההפתעה - סין. בין היתר צפו במשדר גם גולשים ממדינות כמו טורקיה, הונג קונג, ניגריה ועוד. בשורה טובה קצת פחות: אפילו גולש אחד לרפואה לא צפה בשידור באתר ממדינות ערב.

בשל חשיבות האירוע, צוות חדשות 2 באינטרנט נערך בצורה מיוחדת לשידור העצרת. מלבד פריסת הכתבים והניידות של צוותי הטלוויזיה, נשלח לעצרת גם כתב חדשות 2 באינטרנט יוסי זילברמן שהעביר את העצרה כולה בשידור חי לאלפי הגולשים שגדשו את האתר.

שידור העצרת הופץ בנוסף גם בעשרות אתרים ברחבי העולם. בטוויטר, בפייסבוק ובפורומים שונים בארץ ובעולם פורסם אודות קיומו של המשדר המיוחד. התוצאה, כאמור: גלישה יוצאת דופן מרחבי העולם כולו.

 "האהבה של ניר תישאר איתנו תמיד"

מדליקים נרות לזכר הנרצחים (צילום: יוסי זילברמן)
ההמונים זוכרים | צילום: יוסי זילברמן

בהפגנה נטלו חלק נשיא המדינה שמעון פרס, שרים, חברי כנסת, ראש עיריית ת"א, נציגי הקהילה הגאה, ורבים מבכירי האמנים בישראל, בהם ריטה, עברי לידר, נינט טייב, קרן פלס, מרגול, דנה אינטרנשיונל, אמיר פיי-גוטמן ועוד. להערכת המשטרה בעצרת השתתפו לא פחות מ-70 אלף איש.

עצרת הענק בכיכר, תחת הכותרת "סובלנות וזיכרון - ממשיכים בגאווה לכיכר", נפתחה בדקת דומיה לזכר הנרצחים ממועדון הנוער. גל אוחובסקי, המנחה, אמר מעל הבמה כי "זו חייבת להיות נקודת מפנה, אין לנו עוד טעם להסתתר", והזמין לבמה לאחר מכן את עברי לידר וריטה, ששרו ביחד את השיר שהפך אולי למזוהה ביותר עם הקהילה הגאה בישראל, "בוא".

אחותו של ניר כץ ז"ל, שנרצח במסע הירי במועדון הנוער הגאה, חן, הקריאה מעל הבמה מכתב מרגש לאחיה. "האהבה של ניר תישאר איתנו תמיד", אמרה חן, ורבים בקהל לא יכלו לעצור את הדמעות. "אני מאחלת לקהילה הגאה שתמשיך ללכת בגאווה, עם הראש למעלה, כי זה המסר הכי חשוב כאן. אף אדם ואף קבוצה לא יוכלו לדכא את הקהילה הזו, שהייתה כל כך הרבה שנים בארון. זו ההזדמנות להעביר את המסר: כל אדם צריך ללכת רק על פי זהותו ואמונותיו, ועל אחרים לקבל זאת. נעשה כל שביכולתנו להביא לשינוי".

פרס: "אנחנו עם של 'לא תרצח'"

הנשיא פרס נשא נאום חוצב להבות מעל הבמה. "אנחנו עם של 'לא תרצח'! מהיום שנוצרנו כאומה מלווה הדיבר הזה את חיינו. אנו רואים אור עולם עם הציווי הזה והוא איתנו עד נשמת אפינו האחרונה", אמר הנשיא. "היריות שפגעו בראשית השבוע בקהילה הגאה, פגעו בכולנו כבני אדם, כיהודים, כישראלים. מי שכיוון את אקדחו אל ניר ואל ליז, כיוון אותו גם אליכם ואליי. בורא עולם לא ייפה את כוחו של אף רוצח לרצוח את חברו, ולכן כל אדם חייב להילחם ברצח. למנוע רצח זו חובתנו, פושעים לא יקבעו את סדר יומנו".

"כל אדם נברא בצלם, תהיינה אורחותיו אשר תהיינה", הוסיף פרס. "כל האזרחים הם אזרחים שווי זכויות. כל אדם נולד שווה, ולכל אזרח יש את החופש להיות מה שהוא, הרשות נתונה לכל אחד מאיתנו להיות שונה וגאה".

"באתי הערב להזדהות עם אמת נעלה זו של חיינו. באתי להזיל דמעה על אובדן חיי אנשים צעירים על לא עוול בכפם. ישראל לא תשלים לעולם עם עוול כזה, ולא תדע מנוח עד שהפושע יובא לדין", הרים הנשיא את קולו, "דמם ייזעק מאדמותינו, מעשה הרצח הנורא הזה לא ימחק מליבנו. חזקו ואמצו".

הווידאופדיה: מצעד הגאווה

פיגוע השנאה בת"א - סיקור מיוחד

ירי במרכז הומו-לסבי בלב ת"א: שני הרוגים ו-10 פצועים

האם היורה בת"א תועד נמלט?

המפכ"ל על הרצח: לא לצבוע מגזרים

המשטרה לקהילה הגאה: סייעו בחקירה

נתניהו מגנה: "לכבד כל אדם באשר הוא"