רבים לא יודעים זאת, אך תלמידים הנמצאים במערכת החינוך מבוטחים מפני פגיעה או מוות 24 שעות ביממה. כלומר הביטוח תקף גם בפעילות שאינה קשורה לבית הספר וגם אם אין מישהו אשם.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

הסיכוי שמשפחה תדע על כך אינו גבוה. במיוחד אם מדובר במשפחה כמו זו של בני אקלו - משפחה של עולים חדשים המגיעים מרקע סוציואקונומי נמוך, שהאם לא יודעת קרוא וכתוב והאב נפטר זמן קצר לאחר שהבן טבע למוות. "באו לנחם אותנו מבית הספר", מעידה אחותו של בני ז"ל, עדי אקלו. "אבל אף אחד לא טרח להגיד לנו את זה".

כשבני משפחתו של בני גילו שמגיעים להם פיצויים בסך 150 אלף שקלים, הם פנו לחברת הביטוח. אך בחברה סיפרו להם כי יש התיישנות על הזכאות לקבלת הפיצוי לאחר שלוש שנים. "מחובתה של חברת הביטוח ליידע את הורי המבוטחים ולהעמיד אותם זכויותיהם", אומר עורך הדין כרמי בוסתנאי המייצג את המשפחה. "ברגע שהיא לא עשתה זאת היא לא יכולה לטעון להתיישנות".

ממשרד החינוך נמסר בתגובה כי "בהתאם להנחיות הממונה על הביטוח במשרד האוצר, חלה חובה על חברות הביטוח להעביר לכל רשות מקומית פוליסת ביטוח כמספר התלמידים המבוטחים, ועל הרשות להעביר פוליסות אלה לבתי הספר על מנת שיחולקו להורים".

מחברת כלל ביטוח נמסר "המקרה הנידון נמצא בדיון בבית המשפט ולכן אנו מנועים מלהגיב".

נראה כי גם כאשר קורה הנורא מכל, אסור לסמוך על הרשויות שיתנו לנו את מה שמגיע לנו. במקום זאת יש להיאבק על הזכויות המגיעות לנו, בעצמנו.