בקרב הזה חוקי הספורט וההגינות מעט שונים. בזירה הזאת מותר לעשות כמעט הכול: להרביץ, לבעוט, לחנוק - כל מה שצריך כדי לנצח.

בשלושת החודשים האחרונים חושב שמעון גוש רק על דבר אחד: איך לנצח את מרק ברגר. לשניים יש טקטיקות שונות לחלוטין. שמעון מעדיף קרב אגרסיבי ומהיר ומרק מצדו מעדיף להוריד את היריב לקרקע, שם הוא מרגיש בבית.

זה הקרב שבקהילת אמנויות הלחימה בישראל כולם מחכים לו. מדובר בשניים מהלוחמים הבכירים בענף האם-אם-איי: אמנויות לחימה משולבות, המקום שבו מגלים באמת מי הוא הלוחם הטוב ביותר.

"זה התחיל ב-1991", מספר אלון פדות, פרשן "אגו-טוטאל". "כשמשפחה ברזילאית בשם גרייסי שפיתחה אמנות לחימה שנקראת ג'וג'יטסו ברזילאי, הציגה אתגר לעולם אמנויות הלחימה ואמרה: אמנות הלחימה שלנו היא האולטימטיבית".

אלימות או אמנות?

בני המשפחה שמו בארצות הברית כלוב, הכניסו לשם אלופי אמנויות לחימה ושלחו את הנציג הכי קטן שלהם. "הוא פשוט הוריד אחד-אחד לקרקע", נזכר פדות. "הכניע אותם, נטרל אותם".

האתגר הייחודי הפך להצלחה מסחררת. נוספו לו חוקים, אמנם מעט, מתמודדים והרבה מאוד כסף. בארצות הברית נוסד טורניר שבן הקהל יכול להמר על הלוחמים והפופולריות זינקה. כיום מוערכת הליגה האמריקנית ביותר ממיליארד דולרים.

וכשהמכות הפכו לתחרות יוקרתית גם הלוחמים היו צריכים להשתפר בהתאם. "אתה צריך להיות חזק מאוד מאוד בראש", מסביר איציק פרנקו, מאמן לחימה משולבת. "אתה צריך לדעת לבוא ולתת אגרוף חזק למישהו בפנים. אתה גם כן צריך לדעת לחבק אותו אחרי זה, ללחוץ לו את היד - זו לא אלימות".