N12
פרסומת

חוזרים לגן שנפגע בשדרות: "מפחיד מאוד"

ילדי הגן והצוות החינוכי ניסו הבוקר לשוב לשגרה ולפתוח שבוע כרגיל, בצל פגיעת הרקטה בליל שישי, שגרמה הרס גדול. בשיחה עם חדשות 2 online מספר אחד התושבים שדיברנו איתם על ההלם מהפגיעה בגן הילדים, הפחד של ההורים והחשש מהסלמה: "אני מדבר והגרון שלי חנוק מדמעת, כל החרדה צפה"

תמיר סטיינמן
פורסם: | עודכן:
"הכל התפרק לחתיכות"
צילום: דוברות המשטרה
הקישור הועתק
"הכל התפרק לחתיכות"
"הכל התפרק לחתיכות" | צילום: דוברות המשטרה

"אנחנו בסטרס, כשזה מגיע לתוך הבית שלנו זה מפחיד" - כך תיאר אחד האנשים שדיברנו איתם לאחר פגיעת רקטה שנורתה מעזה בליל שישי בגן בשדרות. לאחר סוף שבוע לא שקט שעבר על תושבי הדרום, חזרו הבוקר (ראשון) הילדים למוסדות החינוך כרגיל, בצל המתיחות הנמשכת.

בשיחה עם חדשות 2 online סיפר לנו על הרגע בו הודיעו שהרקטה פגעה בחצר הגן. "קפאתי במקום, התחלתי לרעוד בכל הגוף. מפחיד כשזה מגיע לחצר שלך".

העד תיאר את הנזק שנגרם לגן: "המגלשה, מתקני המשחקים, המריצות, הכל התפרק לחתיכות. אנחנו צריכים לאסוף את השברים. כל החצר נפגעה, אין שום מתקנים", אמר. "דיברתי עם פסיכולוג. כל החרדה צפה".

הרקטה שהתפוצצה בשדרות
מטח הרקטות לשדרות בליל שישי

העד סיפר על החזרה המתוחה של הילדים לגן ואמר כי "היו הורים שפחדו להביא את הילדים, היינו בלחץ וחרדה, אבל אמרנו שחייבים לחזור לשגרה". האירוע האחרון החזיר אותו לחוויה קשה מהעבר, כשנפגע מנפילת רקטת קסאם ואף קיבלה אחוזי נכות מביטוח לאומי: "אני חוויתי נפילת קסאם, זה מתעצם, זה מאוד מפחיד".

בסיום התייחס למציאות הביטחונית בדרום ואמר: "אי אפשר ככה, שכל 3 שנים נחיה בתוך מרחבים מוגנים, אנחנו מאוד פוחדים מהסלמה".