בעוד מבצע החילוץ של קבוצת הנערים שנסחפו היום (חמישי) בנחל צפית מסביר בר ראובן, לוחם לשעבר ביחידת החילוץ בהיטס של חיל אוויר (669) מעט על הקשיים בחילוץ מן הסוג הזה ועל המרוץ נגד השעון להספיק לחלץ את הנערים לפני רדת החשיכה. "זה לפעמים כמו למצוא מחט בערמת שחת", סיפר. סיטואציה מאוד קשה להתמודד איתה".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

הלוחם לשעבר ביחידה המובחרת סיפר כי עיקר הקושי נובע מהזרם החזק בשטפונות. "הזרם הוא דבר שמאוד קשה להתמודד איתו, במיוחד מכיוון שהפצועים, או הרכב או האוטובוס ממשיכים ו'רצים' עם הזרם", סיפר. "זה מפריע מאוד למסוק למצוא את המחולצים, להגיע אליהם ולהגיע למצב שהם נוגעים בהם ורותמים אותם".

השיטפונות בנחל צפית, שבוע שעבר (צילום: דוברות מדא)
השיטפונות בנחל צפית | צילום: דוברות מדא

ראובן סיפר גם על המאפיינים הטופוגרפיים במקום שעלולים להשפיע על מאמצי החילוץ. "דבר נוסף שמקשה זה תלוי בגובה ומפתח הנחל, לפעמים קשה למסוק להיכנס", סיפר. "מאוד תלוי איפה הם נמצאים אבל זה משהו שלפעמים כמו למצוא מחט בערמת שחת. בסוף, מדובר בזרם מאוד גודל, ומפתח מאוד גדול שיכול להגיע גם לעשרות ומאות מטרים בחלק מהמקומות".

לבסוף הזכיר הלוחם לשעבר את תקופה בה נאלצה היחידה לבצע עשרות פינויים מסוכנים משיטפונות. "לפני 5-6 שנים הייתה מכת שיטפונות כאלה בדרום", שיחזר. "ליחידה היו עשרות חילוצים ועשרות אנשים שפינינו, שממש הביאו למצב של סכנת חיים גם למסוק וגם למחלצים בעקבות הסתבכות של הכבל של המסוק במים, בסלעים ושל המחלץ של עצים שם בתוך הנחל".