תינוק בן שנה וחצי מת לאחר שנשכח במשך שעות בתוך מכונית ברחוב מילמן באשדוד. צוותי רפואה שהוזעקו למקום ביצעו בו פעולות החייאה, אך נאלצו לקבוע את מותו. לטענת המשפחה הוא שהה ברכב במשך כ-4 שעות.

לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

בחקירה ראשונית סיפר האב כי עשה סיבוב בבוקר לפזר את כל הילדים בבתי הספר ובגנים ולאחר מכן חזר הביתה והלך לישון בעוד האם הלכה לסידורים.

לאחר כארבע שעות, בסביבות השעה 12:00 לדברי האב, הוא התעורר ושאל את עצמו איפה התינוק ואז נזכר שהוא ברכב. הוא רץ ולקח את התינוק אל תוך הבית, לשם הגיעו צוותי מד"א שניסו להחיותו ללא הצלחה.

זירת האירוע באשדוד, היום (צילום: חדר פיקוד תקשורת)
זירת האירוע באשדוד, היום | צילום: חדר פיקוד תקשורת



בני מנלה, מתנדב ביחידת האופנועים של "איחוד הצלה", סיפר כי עם הגעתו לזירה הוא נתקל בתינוק ללא הכרה, ללא דופק ונשימה. "לפי דברי עוברי אורח הילד נשכח ברכב של בני המשפחה משעות הבוקר", ציין מנלה. "כשאביו הגיע לקחתו הוא היה ללא רוח חיים. למרבה הצער לא הייתה אפשרות להציל את חייו, לאחר איבוד נוזלים וכוויות עקב שהות ממושכת של הילד ברכב".

מנהל מרחב לכיש במד"א עמי איבגי סיפר: "כשהגענו למקום ראינו תינוק כבן שנה ושלושה חודשים כשהוא מחוסר הכרה עם סימני מכת חום קשה. הוא היה ללא סימני חיים ונאלצנו לקבוע את מותו במקום".

אילוסטרציה (צילום: דוברות איחוד הצלה, חדשות)
צוותי ההצלה ברחוב מילמן | צילום: דוברות איחוד הצלה, חדשות

במד"א שבים ופונים לציבור במהלך השנה בכלל ובימי הקיץ בפרט לבצע סריקה בטרם עזיבת הרכב כי לא נשכח ילד, לרבות רכבי הסעת ילדים ותלמידים. ככלל, אין להשאיר ילדים ותינוקות ברכב, אף לא לדקה אחת, ללא השגחת מבוגר, גם לא כשהרכב מונע והמזגן דולק.

מנתוני ארגון בטרם לבטיחות ילדים עולה כי בין השנים 2008-2016 אירעו 381 מקרים של השארת ילדים לבד ברכב או של נעילה ברכב, בהם היו מעורבים 427 ילדים. 19 מן המקרים הללו הסתיימו במות הילד. מבין כלל המקרים שתועדו, כ-60% עירבו השארת ילדים לבד ברכב. קבוצת הגיל הבולטת היא של תינוקות ופעוטות בני 0-3 המהווים כ-77% מכלל המקרים.

"שכחת ילד ברכב עלולה לקרות לכל אחד מאיתנו, ברגע של עייפות, פיזור דעת או ברגע שאנחנו עוברים לעשות פעולות באוטומט", אמרה אורלי סילבינגר מנכ"לית ארגון בטרם. "חום קיצוני משפיע על תינוקות ופעוטות במהירות רבה ובצורה חמורה מכיוון שממדי הגוף של ילדים קטנים, טמפ' הגוף שלהם עלולה לעלות במהירות הגדולה פי שלושה עד חמישה מהמהירות בה עולה טמפרטורת הגוף של מבוגר".

בארגון מפרסמים להורים מספר כללים לבטיחות הילדים:

  • בכל יציאה מהרכב, ודאו בטרם נעילה שהרכב ריק מנוסעים
  • לעולם, אל תשאירו ילד צעיר ברכב סגור, גם לא לדקה. אתם מתכוונים לדקה, אך אינכם יכולים להבטיח שלא תתעכבו יותר מכך
  • בהיותכם ברכב עם הילדים אל תשוחחו בטלפון הסלולרי - הוא מסיח דעת
  • שימו תיק, או את חומרי הפגישה והארנק שלכם ליד כיסא הילד
  • הפעילו צלצול בטלפון הנייד כתזכורת סביב מועד ההגעה המשוער שלכם