קשיים במאמץ לאיתור וחילוץ מנותק הקשר האחרון: אביו של אור אסרף וחבריו ליחידה של אור, שיצאו לנפאל על מנת לסייע במאמץ, טוענים שמבצע החילוץ "תקוע" בגלל מחסור במסוקים - וגם בגלל תנאי מזג האוויר. פטריק אסרף, אביו של אור בן ה-22, קורא לראש הממשלה נתניהו, לשר החוץ ליברמן ולשר הביטחון יעלון "להתערב ולהפעיל לחץ" על ממשלת נפאל על מנת שזו תספק מסוקים. במקביל, חברים נוספים של אסרף שנשארו בארץ הקימו חמ"ל כדי לאסוף מידע ולסייע במאמצים: "הוא היה עושה אותו דבר בשבילנו".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק 

כעשרה מחבריו של אסרף התקצבו ביישובו להבים, והחלו ליצור קשר עם אנשים בנפאל ולדלות מידע על מיקומו ומצבו של אור. האב פטריק אמר היום (חמישי) כי "מבצע החיפושים שהיה אמור לצאת היום לפועל לא ייצא לפועל בשל מצוקת מסוקים". לדבריו, אין שום מסוק פנוי והחיפושים מתעכבים, מה שמעלה את מפלס החרדה של בני המשפחה. פטריק מקווה כי לחץ מדיני יוביל להקצאת מסוקים נפאליים למאמץ החיפושים.

ארבעה מחבריו של אסרף ליחידת "אגוז" ממריאים בצהריים מנתב"ג עם ציוד רב לצורך מבצע החיפושים, ולקחו איתם תרופות, ציוד, סנפלינג ומנות יבשות. הם מתכוונים להצטרף לכוחות שמחפשים באזור הלנגטנג, ומאמינים שהם "יכולים לתת דחיפה ומוטיביציה להצליח להגיע אליו, הרגשנו שאנחנו צריכים לקחת יוזמה".

"לא הופכים את העולם כדי למצוא אותו"

החברים תיארו את אסרף כבחור בעל תושייה ואמרו שהם בטוחים שהוא יידע להסתדר עם התנאים הקשים. לדבריהם, קיימת תחושה כבדה של חוסר וודאות ותסכול: "בכל יום יש שמועה שמישהו ראה אותו, ואז מתברר שזה לא נכון".

אלעד, אחד החברים שנוסע לסייע במאמצים, הסביר היום בנתב"ג מדוע הוא ממריא לנפאל: "פתאון נפל האסימון שעברו ארבעה ימים והוא לא יצר קשר - הצענו להורים שלו את הרעיון לנסוע והם מאוד שמחו". לדבריו, החברים הבינו ש"לא הופכים את העולם כדי למצוא אותו, אז אנחנו הולכים למצוא אותו: אם הבן שלך היה הולך לאיבוד, מישהו היה יכול למצוא אותו או לרצות למצוא אותו יותר טוב ממך? אני בטוח שאם אצליח להעביר את הרגשות שלי לראש המשלחת ומה עובר לי ולאבא של אור בראש, זה יקל עלינו".

על פי המידע שהגיע לחברים, "בזמן שהייתה רעידת האדמה הוא אמור היה להיות במקום לא מסוכן, מקום פתוח - אנחנו יודעים בערך איפה הוא נמצא". אלעד הוסיף כי אסרף הוא "בן אדם מדהים ואכפתי, יש לנו זכות להכיר אותו ולעזור לו", והדגיש כי הוא נוסע באמונה שימצא אותו בריא ושלם. 

אור אסרף, ארכיון
אסרף וענבל סטרול, בצילום מלפני האסון | צילום:

מטיילת שראתה את אסרף לפני הרעש: "הוא לא פחד לטייל לבד"

ענבל סטרול הייתה מהאחרונות שפגשה את אסרף: יום לפני שיצא לטרק בלנגטנג ויומיים לפני רעידת האדמה הקטלנית, נפגשו השניים במסעדה. "שנינו מטיילים כבר הרבה זמן, נפגשנו גם בתאילנד וגם בנפאל. בכל פעם שנפגשנו התרגשנו מאוד, כי זה תמיד עושה טוב על הלב לראות חבר טוב מהבית".

סטרול שחזרה בשיחה עם חדשות 2 את השיחה האחרונה: "דיברנו על התכניות להמשך, והוא סיפר שהוא מתכנן לעשות את טרק הלנגטנג לבד".  סטרול הדגישה כי "היה לו קשה" בגלל יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל, שהזכיר לאסרף את חבריו שנהרגו בעזה במהלך המבצע: "שני החברים שטיילו אותו במקור מתחילת הטיול חזרו לארץ ליום הזיכרון, אבל הוא החליט שהוא מאריך את הטיול וימשיך גם להודו - את הטרק עצמו הוא אמר שהוא רוצה לטייל לבד".

אסרף וסטרול שוחחו באותו יום על הסכנות והיתרונות של הטיול לבד: "זה נותן קצת לחשוב ולהתנקות אבל מצד שני זה גם מסוכן ולא תמיד סימפטי, אז דיברנו על זה שאולי הוא יפגוש חבר'ה במהלך הטיול כי זה מה שקורה בדרך כלל למטיילים. הוא שמח לצאת, הוא ציפה לזה מאוד. זה גם לא הטרק הראשון שלו – הוא עשה גם את האנאפורנא, והוא לא פחד לצאת לבד, הוא בחור עצמאי ויוצא יחידה מובחרת, הוא יודע להסתדר".

לאחר שהבינה סטרול כי היא אחת מהאחרונות שפגשו את אסרף, היא "חטפה שוק" לדבריה: "פתאום כל מה שהוא אמר לי תפס הרבה יותר משמעות - כשדיברנו אז זו הייתה שיחה קלילה בין חברים, ועכשיו אני מנסה לשחזר כל מילה ולראות אם יש משהו שאני יכולה להגיד ולעזור. אני מודאגת אבל אופטימית".