זה קרה לפני שנה וחודשיים - מ' מהעיר רחובות, אמו של י' בן ה-4, ילד עם צרכים מיוחד, סיפרה בריאיון ל"מהדורה ראשונה" על כך שבנה נשכח במשך 7 שעות ברכב הסעות ולא הגיע באותו הבוקר לגן. היום (חמישי), בעוד מצבו של בנה ממשיך להידרדר מאז האירוע, חשפה מ' בריאיון כי חומרי חקירה חדשים שנחשפו מגלים עד כמה עמוק היה המחדל.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

מ' סיפרה בריאיון כי מחומרי חקירה חדשים שנחשפו עולה שלמלווה ההסעה, המועסק על ידי משרד החינוך, היה עבר פלילי ואף ריצה בעבר מספר עונשי מאסר בבית הכלא. "ציפיתי שיהיו אחראיים, שבנאדם שמלווה ילדים קטנים שלא יהיה לו עבר פלילי", אמרה בריאיון. "אף אחד לא בדק את זה".

היא המשיכה וסיפרה איך עד היום היא אינה יודעת מה קרה באירוע, איך הילד נותר לבד ומה עבר עליו ב-7 השעות בהן היה כלוא ברכב ההסעות. "במשטרה ובפרקליטות לא טרחו להגיד לי מה היה שם באותו יום, הם הסתפקו בזה שהמלווה הודה במעשים. זה ילווה אותי כל החיים", אמרה. "נאמר לי שכל מה שהוא יקבל כעונש זה 3,000 שקל ו-180 שעות עבודות שירות".

בשבועות הקרובים היא צפויה להגיש לבית המשפט תביעה אזרחית נגדו ונגד גורמים נוספים שהיו מעורבים במקרה. מאז האירוע, מצבו של הבן התדרדר רבות. מ' סיפרה בריאיון על התקופה הקשה שעברו השניים: "זה היה טראומטי, הוא עבר התפרצויות של התקפי זעם, דיכאונות, דכדוך. אבל אנחנו מנסים להתקדם ולהמשיך הלאה". האם הוסיפה: "היו תקופות שלא הייתי מזהה את הילד שלי".

יש לציין שמשרד החינוך עצמו אוסר על העסקת מלווים בעלי עבר פלילי לעבודה עם ילדים בעלי צרכים מיוחדים. "התביעה נועדה שהרשויות יקחו אחריות, שיפסיקו להעסיק אנשים כאלה כחלק מעבודה עם ילדים בעלי צרכים מיוחדים", אמרה בריאיון.

ממשרד החינוך נמסר: "העסקת המלווים בהסעות מצויה באחריות הרשויות המקומיות. בהתאם לחוק, ובהיותה המעסיק, היא אחראית לבדיקת כשירותו של המלווה על כל ההיבטים הנדרשים ובכפוף לכל דין".

מעיריית רחובות נמסר: "על פי החוק לא ניתן לדרוש אישור בדבר הרישום הפלילי מעובדים אלא רק אישור בדבר היעדר רישום בגין עבירות מין, כפי שאכן נעשה במקרה הזה. יודגש כי מיד לאחר האירוע נהג ההסעות פוטר לאלתר על ידי חברת ההסעה והמלווה זומן לשימוע ופוטר לאחר מכן גם כן".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו