מאבק נגד סגירת שדה דוב (צילום: החדשות)
מחאה באילת: שביתות וחסימות | צילום: החדשות

מחאת ענק של תושבי אילת החלה היום (שלישי) בעיר, נגד הכוונה לסגור בתחילת חודש יולי הקרוב את שדה התעופה "שדה דב" שבתל אביב. המוחים שהבעירו צמיגים במספר מוקדים חסמו את הכניסה והיציאה מהעיר הדרומית. בנוסף הושבתו באילת העירייה, בית החולים יוספטל וגם מרכזי הקניות - ובתי הספר והתחבורה הציבורית הצטרפו לשביתה.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

המקומיים באילת חוששים כי סגירת שדה דב עלולה לפגוע אנושות בתושבי העיר הדרומית שמגיעים באמצעותו למרכז הארץ. קבלני העפר שעובדים בשירות העירייה הפעילו עשרות כלים כבדים באמצעותם נסגרו הכניסות לעיר. ההסתדרות הצטרפה לשביתה והפגנת המונים התקיימה בקדמת שדה התעופה בעיר בשעה 11:30.

הכניסות והיציאות לעיר נסגרו החל מהשעה 10:00 - באוויר, בים וביבשה, לרבות מעברי הגבול טאבה ועקבה. גם הכניסות לעיר מכביש 90 ומכביש 12 ייסגרו. החל מהשעה 11:00 הושבתה גם מערכת החינוך והלימודים בעיר יופסקו, למעט גני הילדים ומוסדות החינוך המיוחד.

"אנחנו מקווים שאחרי ההפגנה הזו יתייחסו אלינו ברצינות", אמר לחדשות אלי, תושב העיר שיצא להפגין עם ילדיו נגד סגירת שדה דוב. "מחאה בסדר גודל כזה לא הייתה באילת", ציין.

לין, תלמידת תיכון ברנקו-ויס בעיר שיצאה למחות, הסבירה: "מנתקים אותנו מהמדינה שלנו, יש פה אנשים שיש להם הורים בעיר אחרת ואין להם אין להגיע לשם. הנסיעה תהפוך לארוכה ומייגעת".

אזרחים נוספים שבאו להפגין טוענים כי עם סגירת שדה דב, חולים רבים החיים בעיר לא יוכלו להגיע יותר לטיפולים בבתי החולים במרכז. "יהיו חולים שלא יוכלו להגיע לטיפול, הם יצטרכו להגיע לנתב"ג, או לעשות נסיעה של 6-7 שעות לכל כיוון", הסבירו התושבים. "אני נוסעת באופן קבוע לבילינסון - איך אני אעשה את זה עכשיו?".

בבית החולים איכילוב בתל אביב הביעו תמיכה במחאת התושבים באילת. פרופסור רוני גמזו המנהל את המרכז אמר: "מדובר בהחלטה שתהווה בכיה לדורות. באיכילוב מטופלים לאורך השנה אלפים מתושבי אילת שמגיעים לקבל מגוון טיפולים בדגש על חולים אונקולוגים קשים. סגירת שער הכניסה לעיר תהווה פגיעה אנושה בחולי תושבי אילת שסובלים מזה שנים מהעדר שירות רפואי. אסור למדינת ישראל להזניח את הפריפריה - ההחלטה עלולה לעלות בחיי אדם".

בתגובה למחאה ראש עיריית אילת מאיר יצחק הלוי אמר: "אין תכניות מאושרות, אין תכניות מפורטות, אין איחוד וחלוקה. זה עוד לא יצא להפקדה. עוד לא התקבלו התנגדויות". בנוסף הוא טען כי "זה ייקח שנים, אני שואל באמת: מה החיפזון? לאן אנחנו ממהרים?"

גם תושבי חבל אילות יצטרפו להפגנת המחאה, ותיחסם התנועה לאורך כביש הערבה בצמתים: קטורה, יטבתה ובאר אורה. לשביתה באילת יצטרפו גם עובדי בית החולים, עובדי העירייה ומשרדי הממשלה, עובדי כוחות הביטחון, מרכזי הקניות, חברת אגד, נהגי המוניות, ועדי עובדים של כל החברות והארגונים ועוד.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו