בקרוב: מהצפון לדרום - בלי רמזורים
נלחמים בפקקים בצפון: כביש חדש ידלג על חמישה רמזורים בין כביש 6 לצומת המוביל ויקל משמעותית על עומסי התנועה באזור. אם לא יהיו שינויים של הרגע האחרון, הכביש המהיר ייפתח לנסיעה כבר ביום שלישי הבא
בלי רמזורים ובלי פקקים: בשבוע הבא צפוי להיפתח לתנועה כביש 77 החדש שידלג על חמישה רמזורים באזור עמק יזרעאל ויוקנעם. הכביש המהיר, שנועד להקל על עומסי תנועה ולקצר משמעותית את זמני הנסיעה של נהגים רבים, יתחבר לכביש 6 מדרום ולמחלף המוביל מצפון, בעוד שהכביש הישן ימשיך לשמש את התושבים המקומיים ולצדו ייסללו שבילי אופניים.
כבר שנים ארוכות שקטע הכביש שעובר מצומת ישי ליקנעם מהווה צוואר בקבוק של כארבעה קילומטרים עבור עשרות אלפי נהגים מדי בוקר וערב, ולעיתים אף מאריך את נסיעתם ביותר משעה. "אני צופה על הכביש הזה כל יום מהבית, ואני יודע שכל יום מ-17:00 ועד 19:00 יש פקקים", אומר אחד מתושבי האזור. כעת, עם פתיחת הכביש החדש, המצב אמור להשתנות.
בתקופה האחרונה נחנכו חמישה מחלפים נוספים באזור הצפון שביטלו צמתים מרומזרים. בזכות כך, ניתן לנסוע כיום ללא עצירות מצומת עמיעד שבצפון דרך כביש האגרה ועד לערד - מרחק של 266 קילומטרים - ברציפות. תושבי הצפון הביעו את תקוותם שחניכת כביש 77 תקל עוד יותר על הנסיעה מאזור הגליל למרכז, ואולי אף תעודד חברות ועסקים שונים להעביר את מקום מושבם מהמרכז לצפון.
