כבר 25 שנים שנעמי אל-בק, במקור מטבריה, מתגוררת בעיר טמרה לאחר שנישאה ליאסר תושב העיר. לאחרונה החליטה המשפחה להתנתק משירות "פרטנר TV" - ומה שאמור היה להיות תהליך פשוט הפך לסיוט של ממש.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות 

במוקד החברה נאמר לנעמי שהשליח מהחברה הפרטית שעובדת עם פרטנר TV לא יגיע. כשביקשה להבין למה בשיחה עם מוקדנית, היא קיבלה את ההסבר הבא: "כשזה יישוב יהודי זה אומר שזה יישוב מוגן, שאין בעיה איתו. ברגע שזה יישוב ערבי השליח לא מגיע לבד, השליח מגיע עם ביטחון".

"יש חשש, תשמעי זה נהלים", הוסבר לה בשיחה. "אין לי מה לעשות עם זה, היו כנראה מקרים בעבר וכנראה זה מה שגרם לזה, אני בטוחה שלא שמים דברים כאלה סתם ככה". כשביקשה לוודא שזה אכן המצב - קיבלה תשובה כמעט זהה: "הם לא מוכנים להיכנס לאזור הזה".

"זה הדבר היחידי שב-25 שנה גרם לי להרגיש שאני אזרח סוג ב', עכשיו אני מרגישה מה שכל הערבים מרגישים", סיכמה נעמי בעצב. "עד היום, 25 שנה, כלום. אני כל הזמן אומרת להם 'זה בראש שלכם, זה בראש שלכם'. היום ראיתי את זה על בשרי". בעלה יאסר הוסיף: "ירדו לי דמעות. אמרתי - ברוך השם היא עכשיו יודעת שאני מדבר רק אמת".

"חוק איסור הפליה במוצרים אוסר בפירוש המנעות ממשלוח ומתן שירות על רקע מקום מגורים", מדגיש צחי מזומאן, מנכ"ל המרכז לנפגעי גזענות. "הפגיעה בתושבי טמרה מקוממת ונובעת מיחס גזעני הרואה סכנה בכל יישוב ערבי. ההפליה תיפסק כשעסקים מפלים ייאלצו לשלם על מעשיהם ולפצות את מי שנמנע ממנו שירות. המרכז יסייע לנעמי ולכל מי שהופלה לעמוד על זכויותיהם ולתבוע בבית המשפט פיצוי ושירות שיוויוני".

מחברת פרטנר נמסר בתגובה: "בניגוד לחברת השליחויות החיצונית, פרטנר כן נכנסת ליישובים ערביים וההוכחה היא שבבית הלקוחה שהופיעה בכתבה התקין טכנאי של פרטנר שירות של החברה".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו