מחלקת החקירות של נציבות שירות המדינה אחראית בין השאר לטיפול בבכירים שסרחו: מניגוד עניינים, הטרדות מיניות ועד שימוש לרעה בכוח. אז מה עושים כשהחשוד בניצול השררה והתעמרות בעובדים הוא ראש אגף החקירות עצמו?

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

"ערב טוב, מזכיר לך כי ביום ראשון טיפול עשר (אלף ק"מ) לרכב" - זו אחת ההודעות ששלח ראש האגף, נתי לויט, לחוקר הבכיר ג'. ג', עובד בנציבות מעל 20 שנה, סיפר כי הממונה עליו החל להטיל עליו משימות אישיות עד שתפקידו רוקן לחלוטין מתוכן מקצועי והוא הפך בפועל לשרתו האישי.

"מניהול של 50 תיקי חקירה, מספר התיקים של ג' הלך וקטן והוטלו עליו עוד ועוד מטלות אישיות", תיארה באת כוחו של ג', עו"ד איילה הוניגמן. "הייתי עושה בשבילו טיפולים שוטפים לרכב, כל חודש וחצי 'טיפול 15' כי הוא היה נוסע המון", סיפר ג'. "הוא היה שולח לי סמסים בשבת בצהריים להזכיר לי".

אחת ההודעות ששלח לויט לג' (צילום: החדשות‎)
אחת ההודעות ששלח לויט לג' | צילום: החדשות‎

בנוסף ג' טען שהיה אמור להכין קפה לממונה עליו כל עת שנדרש לכך. "אפילו שאתה נמצא בשיחת באמצע טלפון", סיפר ג', "הוא מסמן לך עם היד 'אני רוצה לשתות קפה'. הוא בוס שלא אומרים לו לא".

משיחות עם עובדי האגף עולה כי התמונה הייתה ידועה לכל, ולפני ארבעה חודשים התלונן ג' לנציב שירות המדינה, פרופ' דניאל הרשקוביץ. "אתה מרגיש שאתה אפס, מיותר", תיאר ג'. "אם זה היה בנוסף לעבודה שלי, עוד איכשהו, בסדר. שזה נהפך לדבר היחידי - זו הרגשה מאוד מאוד לא נעימה".

אכיפה בררנית בנציבות

ניכר כי לנציבות יש אכיפה בררנית כשמדובר בבכירים שלה. עד היום, ארבעה חודשים לאחר הגשת התלונה, הנציב לא קרא את ג' אליו לשיחה.

בשבוע שעבר דווח ב"ידיעות אחרונות" על תלונות אחרות שהוגשו נגד לויט ולא טופלו, ובהן שימוש אסור בתו נכה ועישון בתוך משרדי הנציבות. לפי עדויות נוספות שהגיעו לידי "החדשות", בכיר נוסף בנציבות ניצל את החוקר ג' והטיל עליו מטלות אישיות.

גורם בכיר בפרקליטות מסר כי לא מן הנמנע שהנושא כולו יועבר לחקירת המחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש), החוקרת את התנהלות חוקרי הנציבות. אך גם כאן התגלתה בעיה: לויט ישב בוועדה שבחרה את ראש מח"ש, קרן בן מנחם. זהו ניגוד עניינים שיצטרכו למצוא לו פתרון.

מנציבות שירות המדינה נמסר בתגובה: "תלונות נגד עובדי נציבות שירות המדינה מתבררות על ידי פרקליטות המדינה, נוהל זה בוצע גם במקרה דנן. העובד זומן למשאבי אנוש כדי לשמוע את טענותיו ולנסות לניידו, כבקשתו, ליחידה אחרת בנציבות. בימים אלה נבדקות מספר חלופות להעברתו, והעניין מתברר בינו לבין אגף משאבי אנוש".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו