בית הדין הרבני בתל אביב, ארכיון (צילום: חדשות 2)
בית הדין הרבני בתל אביב, ארכיון | צילום: חדשות 2

בית הדין הרבני החליט, בצעד חריג, לאפשר לבעל מסורב גט לשאת אישה שנייה "לאור הנסיבות המיוחדות של המקרה". האישור ניתן למרות החוק שאוסר על ביגמיה וחרם דרבנו גרשום, בגלל שאשתו של מסורב הגט נמלטה עם ילדם המשותף למדינה אחרת וסירבה לתת גט.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

בני הזוג נישאו לפני כשמונה שנים: כחצי שנה לאחר החתונה עבר הבעל תאונת דרכים קשה ונפצע אנושות,, והוא משתקם עד היום. מספר חודשים לאחר הפציעה, האישה טסה עם בנם התינוק לביקור קצר בצרפת - ממנו לא שבה לישראל עד היום. הבעל פנה לבית המשפט ודרש להחזיר את בנו הקטין לישראל מכוח אמנת האג. בית המשפט קבע כי מדובר בחטיפה והורה להחזיר את הילד.

למרות שערעור האם נדחה ונקבעה משמורת משותפת, האישה נשארה בצרפת וסירבה להחזיר את הילד. "בשלב מסוים היא עברה למדינה שלישית שאין לה הסכם הסגרה עם ישראל ואינה חתומה על אמנת האג", ציינו ברבנות. הבעל פנה לבית הדין הרבני האזורי בתל אביב ותבע גירושין, אך עקבותיה של האישה נעלמה. אב בית הדין הרבני בתל אביב, הרב צבי בן יעקב, פנה לבית הדין הרבני בפריז, ובית הדין בצרפת הצליח לאתר את אבי האישה. דייני פריז ניסו לנהל עמו משא ומתן, אך ללא הצלחה - ואביה של האישה אמר שהיא היגרה למדינה שלא חתומה על אמנת האג ואין לה הסכמי הסגרה עם ישראל.

הדיינים, אב בית הדין הרב צבי בן יעקב והדיינים הרב יצחק הדאיה והרב משה בצרי, שקלו את הסוגיה והחליטו: "לאור העובדה כי הצדדים פרודים כבר שש שנים ומקומה של האישה אינו ידוע והיא מתחבאת מאימת החוק, בית הדין סבור שיש לחייב את האישה לקבל גט פיטורין כדת משה וישראל. הואיל ואין אפשרות בשלב זה לסדר גט פיטורין, יש להתיר לבעל את חרם דרבנו גרשום, ויש ליתן היתר נישואין לבעל". היתר הנישואין ניתן לאחר השלשת (הפקדת) גט והיתר מאה רבנים, ולאחר אישור של נשיא בית הדין הרבני הגדול הרב דוד לאו. על ההחלטה חתום אב בית הדין הרב צבי בן יעקב, הרב יצחק הדאיה והרב משה בצרי.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו