"הכתובת הייתה על הקיר": ביום רביעי האחרון יצאה החיילת לין לבקוב ז"ל מבסיסה באזור בקעת הירדן ונדרסה למוות כשניסתה לחצות את כביש 90 בדרכה לתחנת האוטובוס. חיילים ומפקדים מהבסיס מספרים שרבים מהם כבר התריעו בעבר על הסכנה.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

לדבריהם, הדרך היחידה להגיע לתחנת האוטובוס היא לחצות את הכביש בריצה. זהו כביש מהיר עם שני מסלולים רחבים שעוברות בו משאיות רבות ואוטובוסים. אין במקום תאורה, מעבר חצייה, רמזור או גשר למעבר בטוח. החיילים טוענים שהתלוננו על המחדל בפני הדרגים הבכירים - אך שום דבר לא נעשה.

מפקדת בגדוד של לבקוב ז"ל תיארה את תחושת חוסר האונים. "בתור מפקדת אני זוכרת שזה היה הדבר שהכי פחדתי ממנו - לשלוח חיילים הביתה כשידעתי שיש שם את הכביש הזה", אמרה. "נוסעים שם במהירויות מטורפות ואין שם אכיפה או מצלמות. אנחנו מנסים להעיר את עיניהם של הגורמים האזרחיים לסכנה הזו במשך שנתיים וכלום לא נעשה".

"שלחנו את הבנות לקרבי, והחשש שלנו הוא מהכביש"

אחד ממפקדיה של לין אף אמר שחיילים בוחרים שלא לקחת הרבה ציוד הביתה כדי שהתרמיל הכבד לא יקשה עליהם בזמן חציית הכביש. "חיילת שמתה מוות כזה זה פשוט מיותר", אמר והאשים: "זה חוסר אחריות של התשתיות האזרחיות".

בעקבות מותה של החיילת, ראש ענף בטיחות בדרכים בצה"ל שלח מסמך שבו כתב: "במקום התאונה אין תאורת דרך ולא מעבר חציה. התאונה המיותרת מתווספת למותם של שלושה לוחמים נוספים בנסיבות דומות. ההחלטה כרגע היא שבשעות השיא של הגעת חיילים יוצב בעל תפקיד בצומת על מנת למנוע היפגעות חיילים נוספת".

הורים של חיילים בגדוד לא מסופקים מהמענה שניתן והחליטו להתאגד בקריאה לשר התחבורה לטפל בנושא בהקדם. חלקם אף בחרו שלא לשלוח את ילדיהם לבסיס עד שהעניין יטופל. "הבת שלי לא חזרה אתמול לגדוד", סיפרה חלי חדד, אמה של אחת החיילות המשרתות בבסיס. "היא עלולה לקבל משפט וכלא אבל שם לפחות היא תהיה בטוחה, ההנחיות שהחיילים קיבלו הן פשוט לרוץ יותר מהר". גם אודי בן דוד, אב לחיילת אחרת זועם על המצב. "שלחנו את הבנות שלנו לחיל קרבי", אמר. "והחשש מגיע ממקום של חציית כביש. אנחנו נמצאים במצב שעדיף לא לשלוח את הילדים".

מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "צה"ל משתתף בצערה של משפחת לבקוב וימשיך ללוותה. חלק ממחנות צה"ל ממוקמים סמוך לכבישים מהירים ציבוריים שעל פי חוק, אין למקם בהם מעברי חצייה. במקביל צה"ל בוחן פתרונות לצמתים המסוכנים בסמוך לבסיסים, משקיע בפתרונות בנושא ומקיים שיח שוטף מול כלל הגורמים הרלוונטיים על מנת לטפל בהם. בצה"ל נעשים מאמצים רבים להעלאת המודעות בנושא בטיחות בדרכים, בין היתר על ידי תכניות בטיחות מותאמות לכל מחנה צבאי, פרסום תחקירי אירוע ללמידה ותדרוך חיילי הבסיס טרם יציאתם".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו