סוף טוב לסיפור: כחודש לאחר הפרסום ב"החדשות", אודות הכוונה לגרש את אחיו של החייל הקרבי שעלה מאוזבקיסטן, הודיע היום (ראשון) שר הפנים אריה דרעי כי החליט להעניק מעמד מיוחד לבן ה-8. "המשפחה תוכל להמשיך לחיות ביחד בישראל", אמר. למאמצים להשאיר את אולג הצטרף גם נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין, שהסיפור נגע לליבו ויצר קשר עם השר דרעי בנושא.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בחודש פברואר נחשף סיפורו של אלי, חייל קרבי, שעלה לארץ עם אביו כשהיה בן 15. אמו שאינה יהודיה נשארה באוזבקיסטן, נישאה בשנית ונולד לו אח, אולג. זמן קצר לאחר שעלו, החליט אביו של אלי לחזור לאוזבקיסטן. לאחר שנותר לבדו בארץ, התחנך אלי בפנימיות, סיים את לימודיו, הוציא תעודת בגרות וגם התגייס לצבא, כשבמהלך שירותו החליט להעלות לארץ את בני משפחתו. אמו של אלי זכאית למעמד בישראל מתוקף נוהל שמאפשר לחיילים להעלות הורים, אך אחיו בן ה-8 לא זכאי למעמד זה.

הסיפור עורר הדים, כשאמם של השנים מצאה עצמה בפני החלטה בלתי אפשרית - לחיות בארץ עם בנה החייל, או לשוב לאוזבקיסטן עם בנה הקטין שהיה מועמד לגירוש. היום שם השר דרעי קץ לדילמה. "החלטתי לתת מעמד מטעמים הומניטריים ולפנים משורת לאם ולבנה", אמר השר. "מדובר באמא של חייל קרבי ולכן החלטתי למנוע את יציאתה מהארץ ביחד עם בנה הקטן, כדי שכל המשפחה תוכל להמשיך לחיות ביחד בישראל. אני מאחל להם רק טוב מעתה".

"זו הייתה מלחמה קשה, אבל האמנו וניצחנו", אמר אלי לאחר ששמע על ההחלטה. "אני מאושר שבסופו של דבר נותנים לאמא שלי להישאר בישראל יחד עם אח שלי ושאוכל לחיות יחד עם המשפחה שלי אחרי 3 שנים שתרמתי למדינה".

עו"ד נעמי קסל, ממרכזי סיוע לעולים של התנועה הרפורמית המטפלת בתיק בשיתוף עם "עמותת גלובל עליה", אמרה כי מדובר בפתרון שיחסוך מהאם את ההחלטה הקשה מאיזה מהבנים עליה להיפרד. "עם זאת, לצערנו, משפחתו של אלי אינה המשפחה היחידה הנמצאת במצב זה וישנם חיילים נוספים המצויים באותו מצב בדיוק ועל מדינת ישראל לתקן לאלתר את 'נוהל הורה לחייל' באופן קבוע כך שיאפשר הסדרת מעמד של אחים קטינים".