לטניה, אם ל-2 - חייל קרבי, בן לאב יהודי וילד בן 8, בן לאב נוצרי, ניצבת בפני דילמה בלתי אפשרית: לחיות בארץ עם בנה החייל, או לשוב לאוזבקיסטן עם בנה הקטין שמועמד לגירוש - כך קורה כשבמדינת ישראל מדיניות ההגירה כה מורכבת: "לאמא לא צריכה להיות בחירה כזו".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

אלי, חייל קרבי, עלה לארץ עם אביו כשהיה בן חמש עשרה. אמו שאינה יהודיה נשארה באוזבקיסטן, נישאה בשנית ונולד לאלי אח, אולג. זמן קצר לאחר שעלו, החליט אביו של אלי לחזור לאוזבקיסטן.

לאחר שנותר לבדו בארץ, התחנך אלי בפנימיות, סיים את לימודיו, הוציא תעודת בגרות וגם התגייס לצבא שם הוא משרת בתור לוחם. במהלך שירותו החליט אלי להעלות לארץ את בני משפחתו.

"שיבקרו אחד את השני במדינתם"
"שיבקרו אחד את השני במדינתם" | צילום:

אמו של אלי זכאית למעמד בישראל מתוקף נוהל שמאפשר לחיילים להעלות הורים, אך אחיו בן ה-8 לא זכאי למעמד זה. כעת עומדת בפני האם דילמה קורעת לב. "הנוהל אומר שתחליטי בין שני הילדים שלך, ממש לא פשוט, במקום שהיא תדאג לעצמה היא דואגת והכל נופל עלי", סיפר אלי. "איך אפשר לעזוב את הבן הקטן? אי אפשר, ולאמא לא צריכה להיות בחירה כזו", הוסיפה אמו של אלי, טניה.

אלי הגיש בקשה חריגה לתת גם לאחיו מעמד, וקיבל תשובה מפתיעה מרשות האוכלוסין וההגירה. "אין כל מניעה שלאחר סיום השירות בישראל, מי מהם יבקר אחד את השני במדינתו", הם דחו את הבקשה והוסיפו: "על הקטין לצאת מישראל בתוך 14 יום".

אלי מלווה על ידי "גלובל עליה" ומתכוון עכשיו לערער על הכוונה לגרש את אחיו מישראל. "איפה בשבילי זה הבית? פה בארץ", אמר. "אני רוצה להישאר פה בבית".

ברשות האוכלוסין אומרים בתגובה: "בכל שנות נעוריו, ומאז הגעתו לישראל, לא מצאה לנכון האם להגיע לבקר את בניה ואולם, מספר חודשים לאחר התאזרחותו, הגיעה יחד עם בנה הצעיר (מאב אחר) לבקרו ולהגיש בקשה למעמד. נבהיר כי מעמד להורה חייל הנו נוהל שגיבשה רשות האוכלוסין וההגירה מתוך מחשבה על הורי חיילים שאינם זכאים על פי חוק למעמד. בנסיבות הבקשה האמורה, האם לא קיבלה מעמד מאחר שביקשה לצרף בני משפחה נוספים ועל כן, היא תוכל להגיע לבקר בישראל ככל שתחפוץ בכך".