N12
פרסומת

כך נראה ניסיון הלינץ' בשוטרים

מאות מתפרעים הקיפו ניידת משטרה בזמן מסע הלוויה שנערך ברהט, חסמו את דרכה ויידו לעברה אבנים. בתיעוד ממסוק משטרתי נראה ניסיון הלינץ' בשוטרים וגם חילוצם על ידי כוח מיוחד שהגיע למקום. במהלך החילוץ נהרג אחד המתפרעים ונפגעו עוד עשרות. מספר שוטרים נפצעו קל

תמיר סטיינמן
פורסם:
הקישור הועתק

סרטון שצולם ממסוק משטרתי ופורסם הערב (שלישי) מתעד את הדקות המתוחות שבהן הקיפו מאות מתפרעים ניידת משטרה שנקלעה למסע ההלוויה של הצעיר הבדואי סמי אל ג'אער ויידו לעברה אבנים. במהומות שפרצו במקום, במחאה על הריגתו של אל ג'אער על ידי שוטרים שבוע לפני כן, נהרג מתפרע אחד ונפצעו עוד עשרות.

ניידת המשטרה נעה שלשום על ציר 264 שבו נערך מסע ההלוויה של הצעיר, ומצאה את עצמה עד מהרה כשהיא חסומה על ידי כלי רכב מכל הכיוונים. "המון זועם של מאות אנשים צר על הרכב ומיידה מאות אבנים וסלעים על השוטרים בניידת", נמסר מהמשטרה.

בסרטון נראית ניידת המשטרה כשהיא מנסה לפלס את דרכה מחוץ להמון ומנגחת מספר כלי רכב שחסמו את דרכה. בתוך זמן קצר הגיע למקום כוח שהחל להפעיל אמצעים לפיזור הפגנות והצליח לחלץ את השוטרים מהמקום. מספר שוטרים שהיו בניידת המשטרה נפצעו באורח קל.

ניידת המשטרה שנקלעה להמון
ניידת המשטרה שנקלעה להמון | צילום: חדשות 2

"האיפוק יוצא הדופן של השוטרים, שהיו בסכנת חיים ובכל זאת נמנעו מירי לעבר ההמון שצר עליהם, מנעה הרג ואסון כבד", אומרים במשטרה. לדבריהם, גם ההגעה המהירה של כוח החילוץ והעובדה שהניידת שנחסמה הייתה ממוגנת מנעה פגיעה קשה יותר בשוטרים.

פרסומת
המהומות ברהט, ינואר 2015
מהומות אלימות ברהט | צילום: sonara.net

אמש הובא למנוחות סאמי אל ג'אער, שנהרג במהלך חילוץ כוחות המשטרה. בעקבות הרג שני תושבי רהט התקיימה היום שביתה במגזר הערבי והבדואי שכללה גם את מוסדות החינוך.