"הוסבר להורים מה לעשות במצב של דימום" (צילום: רויטרס, חדשות)
אילוסטרציה | צילום: רויטרס, חדשות

לאחר מותה הטראגי של התינוקת בת השנה וחצי מירושלים שחלתה בחצבת, לחדשות נודע שמעבר לכך שהיא לא חוסנה נגד המחלה - היא מעולם לא ביקרה בתחנות טיפת חלב ואף פעם לא נבדקה במרפאה. יתרה מכך, הוריה כלל לא רשמו אותה במרשם האוכלוסין.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

"מדובר על ילדה נעלמת לגמרי שלא הייתה שום דרך להגיע אליה ואולי לאבחן את המחלה, כיוון שמשפחתה לא משתפת פעולה עם המדינה, עם מוסדותיה ועם הרשויות", סיפר גורם המעורה בפרטים. "המשפחה לא מכירה בכלל במדינה כגוף מאסדר או מפקח".

לתינוקת אין תעודת זהות וכדי שהיא תוכל להיקבר יהיה צורך ברישום שלה במרשם האוכלוסין. הניסיון המרכזי כעת הוא לגרום לכך שגם משפחתה וכל מי שבמאה שערים משתייך לקהילת "נטורי קרתא" - שלא מכירה בכלל במדינה ובאחריות שלה לבריאות הילדים - יילך להיבדק.

1042514 (צילום: רויטרס, חדשות)
צילום: רויטרס, חדשות

בנוסף, כל אדם שבא היום במגע עם הילדה יצטרך להתחסן: מתנדבים של זק"א, מטפלים ופרמדיקים. מוקדם יותר היום פונתה התינוקת, הילדה הקטנה ביותר במשפחה בת 11 ילדים, לבית החולים שערי צדק בבירה תוך מאמצי החייאה. בסופו של דבר נאלצו הרופאים לקבוע את מותה בבית החולים.

זהו מקרה המוות הראשון בישראל מחצבת מאז 2003. מנתוני משרד הבריאות עולה כי עד כה חלו בחצבת 1,287 ישראלים מאז תחילת השנה, כולל המקרה היום. בחודש אוקטובר כמעט הוכפל מספר החולים בחצבת, יותר ממחציתם תושבי ירושלים, בעיקר מהשכונות החרדיות בעיר. הסיבה לכך: שיעור גבוה של הורים שלא מחסנים את ילדיהם במגזר החרדי בבירה.

1042507 (צילום: AP, חדשות)
צילום: AP, חדשות

במשרד הבריאות מבהירים שהדרך הטובה ביותר להימנע ממחלת החצבת היא קבלת חיסון נגדה. "יעילות החיסון במניעת חצבת הינה גבוהה מאוד, כ-97% לאחר קבלת שתי מנות חיסון", מבהירים במשרד, שהוסיפו כי במעט המקרים שבהם אנשים שחוסנו חלו בכל זאת במחלה, היא צפויה להיות קלה ביחס לאנשים שלא חוסנו.