ראשל נולדה כפגה בתחילת החודש שעבר, וזמן קצר לאחר מכן התברר שהיא סובלת ממום נדיר בכלי דם במוח. הרופאים העריכו שהיא תשרוד שבועות ספורים בלבד, ובתרחיש האופטימי ביותר העניקו לה חודשיים, לפני שמוחה או ליבה יקרסו. בשל מצבה החמור, החליטו בבית החולים "שערי צדק" לבצע צנתור קשה ומסוכן שכנראה - הציל את חייה.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

פרופ' קובי אמסלם, מנהל היחידה לצנתורי מוח בבית החולים, אשר ערך את ההליך, שחזר את התחושות ואמר שזה ככל הנראה הצנתור הקשה ביותר שעשה בחייו, "ועשיתי מאות, אלפים אפילו". "זה היה מלחיץ מאוד", הוא תיאר. "בוודאי. ככל הידוע לי ומבדיקות שערכתי בספרות, זו הפעם הראשונה שעושים צנתור מוח לפג".

ההחלטה על הצנתור התקבלה משום שבבית החולים סברו שהתינוקת הקטנה לא תצליח לעבור את הניתוח שיכול לרפא את המום. במהלך הצנתור החדירו לגופה צינור דקיק עם כלי עבודה זעירים בקצה שלו, שהגיעו עד למום עצמו, ותיקנו אותו.

סם קונסטנטיני, האב של ראשל, שיחזר את התחושות לפני ואחרי ההליך: "פחדתי פחד מוות, אני ואמא שלה, אמא שלה בכתה הרבה. כל הזמן היינו לחוצים עליה, מפחדים עליה. עכשיו ברוך השם אחרי שעברה שני ניתוחים והכל עבר בהצלחה - ברוך השם".

בזכות הצנתור: ראשל מתאוששת בפגייה (צילום: החדשות‎)
בזכות הצנתור: ראשל מתאוששת בפגייה | צילום: החדשות‎

במהלך תיעוד הצנתור אמסלם הסביר את ההליך: "החומר השחור שמתפשט, זה דבק מיוחד שמתנהג בעצם כמו לבה של הרי געש. אנחנו שולטים בו והוא מגיע לכל מיני מקומות וסוגר את כלי הדם החולים". משום שכלי הדם של ראשל קטנים מאוד, הניווט עד למיקום המום במוח שלה היה מסוכן מאוד, וכל טעות קטנה, הייתה עלולה לגרום לדימום מוחי קטלני.

אך למרות הסיכונים הגבוהים הניתוח הצליח וכעת ראשל מתאוששת בפגייה, לא מודעת לדרמה שהתחוללה סביבה. הצנתור התקדימי שהציל את חייה צפוי לעורר עניין רב בקרב רופאים ברחבי העולם.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו