מרפא אוטיזם, מחדש תאים במוח, מעכב זקנה - טיפול בתא לחץ הוא אחד הטיפולים הכי מבוקשים והכי יקרים בישראל. הוא מתבצע אך ורק בשלושה מרכזים רפואיים שקיבלו אישור ממשרד הבריאות, ויש להם ביקוש גבוה ורשימות המתנה  ארוכות, המורכבות מחולים במחלות קשות, דרך ילדים על הספקטרום האוטיסטי ועד לבעלי ממון שרוצים להישאר צעירים לנצח.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות 

אלא שלאחרונה נכנסו לתוך הוואקום שלל מטפלים שמנצלים את ייאושם של החולים, ומשווקים טיפולים בתאי לחץ ביתיים שאינם מאושרים על ידי משרד הבריאות ועלולים לגרום לסכנת חיים ממשית.

כך, למשל, מכון "שי לי" מציע טיפולים בתא לחץ מתנפח, שמרפא לכאורה אוטיזם ושלל מחלות קשות נוספות. "המטרה של המקום הייתה להנגיש את הטיפול לכל ההורים של ילדים על ספקטרום", מסבירה המטפלת. "יש לנו מטופל שבטיפול השביעי ההורים שלו כבר ישבו כאן והתמוגגו".

אבל מעבר להבטחות, היא שוכחת להזכיר שעל פי משרד הבריאות טיפול בלחץ ביתי על ידי מטפלים שאינם מוסמכים לכך או רופאים עלולים לגרום לסכנת חיים ממשית - עד כדי מוות. בארצות הברית אירעו שני מקרי מוות של ילדים עם אוטיזם כתוצאה מאותו טיפול. מה שהמטפלים כן מדברים עליו זה התשלום: "זה יוצא 8,900 שקלים, 300 לכל טיפול".   

תא לחץ אמיתי. הזהרו מחיקויים (צילום: החדשות)
תא לחץ אמיתי. הזהרו מחיקויים | צילום: החדשות

גם המכון די.בי שממוקם בשוהם מנצל את הסקרנות הרבה שמעורר הטיפול, ומבטיח הקלה לחולים בסוכרת, קרוהן, סרטן ומחלות נוספות. "בין המטופלים הראשונים שלנו היה מישהו שעבר אירוע מוחי – הוא לא יכול היה להחזיק את הנכד, ובסוף הטיפול החזיק את הנכד", מתארת המטפחת. "הבעל שלי עושה טיפול, והפסיק לקחת כדורים להורדת לחץ הדם". אלא שגם במקרה הזה המטפלת אינה רופאה, המכשיר אינו רשום בפנקס המכשירים הרפואיים ושימוש במכשיר עלול לגרום לתופעות לוואי מסוכנות.

"יש סכנת התלקחות גדולה מאוד במידה ולא יודעים, בהיבט הטכני, לטפל בהם", מזהיר פרופסור יהודה מלמד, לשעבר מנהל יחידת טיפול בתא לחץ בבית החולים רמב"ם. "התאים האלה יכולים ליצור חבלות לחץ בריאות, ובאוזניים. אם יש קרע בריאות, תסחיפי אוויר עלולים להגיע למרכז העצבים במוח וזה עלול לגרום למוות".

ממכון "שי לי" נמסר בתגובה: "התא נרכש לאחר מחקר מעמיק שכלל נסיעות מרובות לחו"ל. בשום שלב לא הוצג המכשיר ככזה שעובד תחת אישור של משרד הבריאות הישראלי, ויתרה מכך הודגש שהוא עומד בכל התקנים האמריקאיים".

מהמכון לרפואה היברידית נמסר בתגובה: "תאי הלחץ הרכים נמצאים תחת פיקוח מחמיר של ארגון הFDA ולא מהווים שום סכנה. אותם תאים פועלים בקבוצות ספורט מובילות ובקליניקות בעולם ומוכחים כיעילים במספר תחקירים וניסויים שבוצעו בעולם".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו