בית החולים אמור לספק לסועד החולה את האוכל הבריא והנקי ביותר. מה שהתגלה בתחקיר, זה חוסר ידע מוחלט בהתנהלות עם אוכל, וגם זלזול שיכול להביא למאות מאושפזים ואף להרוגים בשנה. בפרק זה נבדקו שלושה בתי חולים: איכילוב, אסף הרופא ובית החולים הממשלתי וולפסון. איפה נמצאו הכי הרבה חיידקים במנה?

החלק הראשון בתחקיר: אלו בתי החולים המזוהמים בישראל

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות  

בית החולים הראשון שנבדק הוא אסף הרופא, שמשרת כמיליון וחצי תושבים. לפני שנתיים הם הכריזו על מהפכה בתום המזון. אך בדיקת המעבדה מעלה ממצאים קשים: 11 מיליון חיידקים נמצאו בכל גרם, כלומר במנה יש כ-2 מיליארד חיידקים. בנוסף, נמצאו 4,100 קוליפורמים.

בבית החולים איכילוב נבדק המזון במחלקת הילדים. המצלמה הנסתרת תיעדה רגע מטריד בו האוכל מועבר אל החולים באותה המעלית שבה מעבירים גופות אדם. למרות התחושה הלא נעימה הבדיקות הוכיחו שהמזון בבית החולים איכילוב נקי והוא עומד בסטדנרטים.

"מספר ההרוגים מזיהומים גבוה פי 20 מכמות ההרוגים בתאונות דרכים"

בית החולים הממשלתי וולפסון משרת את תושבי חולון, בת ים ותל אביב. הכניסה למטבח מלאה בחתיכות מזון והסירים חלודים. בנוסף, הגבינות עומדות זמן רב מחוץ למקרר. העובדים מטפלים במזון ללא כפפות וליד המזון שיוגש בהמשך לחולים ניצבים פחי זבל פתוחים. בדיקת המעבדה מעלה כי בבית החולים וולפסון נמצאה כמות של 6,600 חיידקים לגרם של מנה - כמות גדולה.

חולים רבים מבקרים בבתי החולים כדי להבריא, אבל בריאות אין הרבה. כ-100 אלף איש מאושפזים בבתי החולים בשנה בעקבות זיהומים בבתי החולים. מתוכם 6,000 נפטרים מהזיהומים - כמעט פי 20 מההרוגים בתאונות הדרכים. המקום שאמור להביא להחלמה במקרים רבים מזיק לבריאות. בבית החולים מסתתרים רוצחים שקטים בדמות חיידקים אפילו במזון שמוגש לחולים.

עגלת מזון בבית חולים (צילום: החדשות)
עגלת מזון בבית חולים | צילום: החדשות

מבית החולים איכילוב נמסר בתגובה: "אנו גאים בתוצאות שקבעו כי המזון שמוגש באיכילוב הינו הבריא והבטוח בבתי החולים בישראל".

מהמרכז הרפואי וולפסון נמסר בתגובה: "המרכז מוביל כעת מהלך של תקצוב למול משרד הבריאות, שמטרתו הקמת מטבח חדש ומתקדם לבית החולים - לטובת כלל מטופלינו ועובדינו. עד כה, פעלנו במסגרת של תשתיות מטבח ישנות, ואנו שמחים לבשר כי ממש כעת תחום זה עומד לקראת שיפור משמעותי. באשר לתצפית החד פעמית שערכתם בנוגע לעובדים במערך המזון; מתבצע כעת תחקיר מעמיק ובסיומו יופקו הלקחים, על מנת שמקרה זה לא ישוב על עצמו".

מבית החולים אסף הרופא נמסר בתגובה: "בכל הקשור לבטיחות המזון, פועל בית החולים על פי הסטנדרטים המחמירים של משרד הבריאות ומקפיד לבצע ניטור זיהומים כנדרש באופן עקבי במהלך כל השנה".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו