אשת הנשיא מספרת בגילוי לב על מחלתה (צילום: חדשות 2)
נחמה ריבלין (ארכיון) | צילום: חדשות 2

ניתוח השתלת הריאה עבר בהצלחה: רעיית הנשיא נחמה ריבלין נותקה הבוקר (שלישי) ממכונת ההנשמה. היא ערה, ומתקשרת עם הצוות הרפואי ועם בני המשפחה. רופאיה בבית החולים בילינסון מציינים כי אלה עדיין ימים המוגדרים קריטיים ועם זאת הם מרוצים מאוד מההתקדמות. כמו כן, ציינו כי חשוב לזכור שלאחר ההשתלה צפויה עוד דרך ארוכה אל ההחלמה.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

מטרת ההשתלה הינה לאפשר לה לחזור לשגרת חיים מלאה, ללא תלות באספקת חמצן חיצונית. הניתוח המורכב ארך מספר שעות, וביצע אותו פרופסור דן ערבות, מנהל מערך ניתוחי לב-חזה בבילינסון. ליווה אותו רופאהּ האישי של ריבלין, פרופסור מרדכי קרמר, מנהל מערך ריאות בבית החולים.

הריאה שהושתלה בריבלין הגיעה מגופו של יאיר יחזקאל חלבלי ז"ל, צעיר בן 19 שטבע למוות באילת. השתלות נוספות מאיבריו של יאיר מבוצעות כרגע בחולים נוספים.

יאיר יחזקאל חלבלי ז"ל (צילום: חדשות)
יאיר חלבלי ז"ל. הציל חיים | צילום: חדשות

אחיו בן ה-14 של יאיר ז"ל, ניסאי חלבלי, שיתף בימים הקשים שעברו על המשפחה. "ביום שישי בבוקר משו אותו צוללנים מהמים ללא דופק, וצוותים במקום העלו לו את הדופק. הוא עבר לבית החולים יוספטל, ומשם הטיסו אותו לבית החולים סורוקה", סיפר האח. "לצערנו, ביום ראשון בערב הוא נפטר, אחרי שדם הפסיק לזרום לו למוח – והחלטנו כמשפחה לתרום לו את האיברים".

"במזל, כמו כל אדם אחר, אשתו של הנשיא קיבלה את הריאה", הדגיש האח. "אני רוצה לומר לה שהיא זכתה: יש בתוכה הרבה הרבה אור. יאיר היה ילד טבע, ילד מקסים. היא לא יודעת עדיין במה היא זכתה. אנחנו מאחלים לה רפואה שלמה".

ניסאי הפציר בכלל הציבור לתרום איברים: "זה דבר חשוב, אם מישהו נפטר זה אומר שכולו צריך ללכת. אפשר להציל חיים".

חלבלי ז"ל. "ילד מקסים" (צילום: חדשות)
חלבלי ז"ל. "ילד מקסים" | צילום: חדשות

את הניתוח נאלצה ריבלין, בת 73, לעבור בשל מחלת הפיברוזיס ממנה היא סובלת בשנים האחרונות. היא המתינה לריאה מתאימה במשך תקופה ארוכה. נשיא המדינה ראובן ריבלין וכל בני המשפחה מסרו כי הם "מודים לצוות הרפואי המסור על הטיפול המקצועי והחם לאורך הדרך".

מבית החולים בילינסון נמסר עוד כי לאחר ההשתלה תיאלץ קיבלין להמשיך ליטול באופן קבוע תרופות נוגדות דחייה, אולם מלבד לכך היא צפויה לשוב לשגרת חיים רגילה לחלוטין ולא תזדקק עוד לטיפול בחמצן. לאחר תקופת החלמה, כמעט כל החולים שעוברים הליך מסוג זה שבים לתפקוד מלא. תוחלת החיים של מושתלי ריאה המקפידים על נטילת התרופות, הגעה למעקב מסודר ופעילות גופנית עולה בבין 10 ל-15 שנים בממוצע.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו