עשרות בני אדם הפגינו גם הערב בשכונת שפירא נגד התרחבות תופעת המסתננים בדרום תל אביב. ההפגנה הסתיימה ללא עימותים עם המשטרה, אולם התחושות בקרב התושבים קשות וגם האפריקנים עצמם לא יודעים איך להגיב מול התגברות מעשי הפשע.

שום גורם - לא הממשלה ולא ארגוני הסיוע לפליטים - יודעים לומר כמה אזרחים מאפריקה חיים בדרום תל אביב, וכנראה שזה חלק גדול מהבעיה. תושבי דרום העיר מספרים שהם חוששים לצאת מהבית; המסתננים עצמם אומרים שהכל נובע מכך שאין להם אישורי עבודה, ולכולם ברור שמשהו חייב להיעשות שם - לפני שיהיה מאוחר מדי.

"לא יודע מה לעשות, הם לא צריכים להיות פה", אומר אבי, בעל עסק באיזור התחנה המרכזית הישנה. "לא מעניין אותי, תקרא לזה איך שאתה רוצה. אני לא רוצה להמשיך כי אתה תגיד שאני גזען. אתה תגיד כי אתה לא גר פה".

ניסיון לינץ' בעובד סודני. אילוסטרציה (צילום: חדשות 2)
"אין עבודה, אין כלום". זר בדרום ת"א | צילום: חדשות 2

מוקדם יותר היום שוב מתפרסם עוד מקרה של אונס אכזרי, הפעם 3 אריתראים חשודים באונס ותקיפה אכזרית של נער ונערה בערב יום העצמאות. "זה נורא מפחיד ללכת ככה בלילה, ההורים שלי גם בהיסטריה", אומרת צעירה המתגוררת באזור, ואילו תושב אחר מדגיש: "אני לא אתן לילדה שלי להסתובב פה ברחוב. אני רואה אותם שיכורים ואני רואה דברים...ואני כבר לא יודע למה לצפות. המשפחה שלי לא תגדל פה בגלל דברים כאלה. מפחיד מאוד".

בגינה הציבורית שבלב המתחם שרועים על הקרקע פליטים מסודן ואריתריאה שהגיעו ממש לפני כמה ימים, אדישים לסערה שמתחוללת סביבם. הוותיקים יותר מנסים להסביר. "בסודן יש מלחמה. אני רוצה להישאר בישראל", אומר דייויד, פליט מסודן שהגיע לפני שבועיים, ואילו איסמעיל, פליט מסודן שהגיע לפני 5 שנים, מסביר: "אני חושב שזה לא כל הזמן ככה. זה יכול להיות גם במקום אחר, לא בתל אביב. בן אדם אין לו עבודה, אין לו כלום. כל פעם תופסים אותו.. ואנשים משתגעים. אין לו משהו לאכול. מה יעשה? יעשה בלגן".

אזרחים זועמים על העובדים הזרים בדרום תל אביב (צילום: חדשות 2)
הישרדות או גזענות? התושבים מפגינים | צילום: חדשות 2

"המדינה חייבת לעזור לאנשים שבאים לפה. לפליטים", מתעקש איברהים, פליט מאריתריאה הגיע לפני 4 שנים, אבל אבי לא מקבל: "אנשים פה מסכנים. יש פה, אני מכיר, אנשים שלא יוצאים מהבית. יש מבוגרים שגרים פה מקום המדינה - לא יוצאים מהבית. אתם יודעים את זה?".

אמש סיירו באיזור מפכ"ל המשטרה ומנכ"ל משרד רה"מ לקול ההמון הזועם, ראו, התרשמו ובעיקר פיזרו הבטחות. הראל לוקר הבטיח שממשלת נתניהו תעשה מה שצריך כדי לסכל את התופעה הזאת, והמפכ"ל דנינו הודה שצריך לעשות משהו "ומוטב שעה אחת קודם", אבל לא ברור מתי זה יקרה. בינתיים אין פתרון באופק והמתיחות בין הזרים לישראלים רק הולכת וגוברת. 

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק