הסערה בבית שמש נמשכת, וזמן קצר אחרי שצוות צילום נוסף הותקף על ידי חרדים קיצוניים בעיר - נערך בה ניסיון להרגיע את הרוחות. בביתה של הילדה נעמה מרגוליס, שהכתבה על מסכת ההשפלות והאיומים שעברה בשל לבושה ש"לא היה צנוע" לטעם גורמים חרדיים הביא לזעם נרחב בציבור על תופעת הדרת הנשים, נערך מפגש פיוס בין בני משפחתה לבין נציגי סיעה חרדית מקומית.

בני משפחת מרגוליס ביקשו מראש העיר בית שמש משה אבוטבול, שלא להגיע להדלקת הנרות, למרות כוונתו. "אני עדיין כועסת על מה שקרה ב-4 החודשים האחרונים", אמרה האם הדסה מרגוליס.

אחד הראשונים שפקדו את בית משפחת מרגוליס היה ח"כ חיים אמסלם מסיעת "עם שלם". הוא הסביר כי הגיע למקום שכן "הבנתי שמשהו לא נעים קורה בבית שמש. באתי לתמוך, לחזק ולהזדהות עם המשפחה - וגם לזעוק את הצעקה של הציבור החרדי השפוי שהוא הרוב, שלא מזדהה עם התופעות השוליות והקיצוניות האלה".

"לא מדובר בקומץ, אלא בקבוצה גדולה"

יזכו להתנצלות. נעמה מרגוליס ומשפחתה (צילום: חדשות 2)
יזכו להתנצלות. נעמה מרגוליס ומשפחתה | צילום: חדשות 2

אמסלם טען כי האנשים שהוא מייצג מהווים "ציבור שקט שלעיתים אפילו מפחד לבוא ולומר - אנחנו לא שייכים לזה". הוא חתם את דבריו כשאמר כי אירועי הימים האחרונים בבית שמש אינם "מאבק של דתיים חרדים מול וחילוניים, אלא מלחמה של מטורפים וקיצוניים מול ציבור שפוי. כולנו יחד במאבק הזה".

דב ליפמן, פעיל ציבורי בבית שמש, הגיע גם הוא למפגש הפיוס ואמר: "אנחנו דואגים לעתיד העיר. אנו רוצים לגור פה ולא בורחים לאף מקום, ודורשים שפיות ללא כפייה דתית. אנחנו רוצים לעבוד ביחד, מחילוניים ועד חרדים מתונים, נגד ההקצנה".

בניגוד לרוח המפוייסת שהציגו השניים, תיאר את תמונת המצב בבית שמש ציון סולטן, עורך המקומון "קרן אור", באופן שונה. "הסיפור לא התחיל אתמול או שלשום", הוא הבהיר. "לא מדובר בקומץ אנשים, אלא בקבוצה גדולה מאוד שרואים בנו פשוט לא יהודים ולא אחים שלהם. הם באים ומנסים לנשל אותנו מהעיר שבנינו לפני 61 שנים".

מלבד התנצלות, הבטיחו התושבים להעניק לנעמה בת ה-8 שי בפגישת הפיוס. "נגיד לילדה שהקהילה החרדית בעיר לא שותפה למעשים הללו ואנחנו מגנים מוקיעים את המעשה", אמר אלי פרידמן, יו"ר סיעת 'טוב' בעיר.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק