אילוסטרציה (צילום: AP, חדשות)
אילוסטרציה | צילום: AP, חדשות

בבתי ספר ביותר מ-120 יישובים בכל רחבי הארץ פועלת תכנית ההעשרה קרב, מגיל גן ועד כיתה ח'. מדובר בחוגי העשרה שמתקיימים בשעות הלימודים - מתרפיה לילדים, יצירה וחוקי מחשבה שנועדו לתמוך נפשית ולסייע לילדים. אלא שלמאות ילדי מפוני גוש קטיף התכנית הזו בוטלה מסיבות תקציביות - וההורים זועמים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

יצוין כי תכנית קרב ממומנת על ידי שלושה גורמים באופן שווה: ההורים, המועצות המקומיות ומשרד החינוך. כעת מתברר כי החלק האחרון הופסק - עובדה המשפיעה על לפחות ארבעה בתי ספר ביישובי הדרום.

נ', אם לילדה שלומדת בגן בדרום ונכללת במפוני גוש קטין, כועסת: "זו פגיעה נוראית בילדים והבעיה היא שאין שום תכנית חלופית. זה סוג של פשע. אין סיבה שרוב הילדים יקבלו את התכנית ושלנו לא. זה על גבול הבדיחה".

"מנסים לחזור לשגרה אחרי 'צוק איתן' ופתאום מבטלים את התכנית"

לדבריה, ההורים ניסו ליצור קשר עם משרד החינוך באמצעות טלפונים ומכתבים כדי לנסות ולהסביר את המצב "ההזוי והמעוות הזה". אלא ששם השיבו להם כי התקציב אינו עובר דרך משרד החינוך, אלא דרך מינהלת החינוך. "אין מי שיעזור לנו", היא אומרת.

"זה חוסר רגישות ואכפתיות. אנחנו חודשיים אחרי 'צוק איתן' ועדיין מנסים לחזור לשגרה; פתאום מבטלים לנו את התכנית שאמורה לסייע לילדים שלנו. הופתענו לגלות שהילדים שלנו לא מעניינים את משרד החינוך".

לטענותיה של נ' הצטרפה גם אם נוספת לשני ילדים בגן שגם בו הופסקה תכנית ההעשרה: "חבל לנו, כי זו תכנית באמת טובה וחשובה. זה סוג של אפליה. למה לשאר נותנים ולנו לא? הילדים שלנו אמורים להיות שווי זכויות. המדינה הצהירה שהיא רוצה לשקם אותנו ומצד שני פוגעים לנו בילדים. אני לא מבינה את ההתנהלות הזאת".

ממשרד החינוך נמסר בתגובה כי "המשרד ידון בבקשה להצטרפות בהתאם לתקציב נתון וקריטריונים הנהוגים בתכנית תוך גילוי גמישות".