המצוקה הגדולה ביותר במערכת החינוך כיום היא מחסור במורים: בבתי הספר היסודיים, בחטיבות הביניים וגם בתיכונים. המנהלים זועקים ומדווחים על מחסור חמור במאות מורים במקצועות חשובים כמו מתמטיקה, אנגלית ומדעים, אך במשרד החינוך לא ממהרים לפתור את הבעיה.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

אורית גור כהן, מנהלת בית ספר וחברת ארגון המנהלים "מנהיגים" מיבנה, סיפרה שבבית הספר שלהם "חסרים מורים באנגלית, בפיזיקה, בהיסטוריה ובעברית". רם כהן, מנהל "תיכונט" בתל אביב, הוסיף: "מגיעים מורים לא טובים לתוך המערכת, אנחנו מוצאים את עצמנו מתפשרים על מורים, שזה הדבר הכי קשה והכי בעייתי".

"אתה הרבה פעמים אומר לעצמך: אין לי ברירה, אם אני איפרד מהמורה הזה אני לא אמצא מורה אחר תחתיו", תיאר כהן את המצב. לדעתו ההורים צריכים להתערב ולהתגייס למאבק: "ההורים צריכים לקום ולומר - מה קורה פה? אם מורה מרוויח פחות ממה שמלצר או מלצרית מרוויחים אין שום סיבה שהם יישארו במערכת החינוך".

רבע מהמורים עוזבים בחמש השנים הראשונות

הנתונים מצביעים על כך שרבע מהמורים עוזבים את מערכת החינוך כבר במהלך חמש השנים הראשונות בתפקיד. הסיבה העיקרית לכך היא בדידות, אך גם הפער הגדול בין מה שחלמו וציפו לו - לבין העבודה המאתגרת, המורכבת והבלתי מתגמלת בשטח.

מצוקת המורים קיימת גם פריפריה, אבל היא נפוצה בעיקר במרכז הארץ. בתל אביב, למשל, יש מחסור של 30% מכמות המורים הנדרשת בבתי הספר. אבל זו לא הבעיה היחידה של משרד החינוך, שמחפש גם כ-200 מנהלים חדשים: על פי הנתונים, כשליש מהם פורשים בשנה השנייה לתפקיד.

ממשרד החינוך נמסר בתגובה: "במסגרת הפעולות שמקדם המשרד בנושא ראוי לציין כי בחודשים הקרובים כ-10,000 סטודנטים להוראה שצפויים לסיים את הכשרתם ישובצו בבתי הספר; המשרד יגדיר עוד כ-3,000 אקדמאים שיגוייסו במסגרת מערך מלגות מיוחד שמקדם המשרד יחד עם מפעל הפיס - סך המלגות עומד על כ-25 מיליון שקלים, שיוענק לשם מלגת לימודים; ומתן שכר התחלתי של 8,000 שקלים למורה מתחיל במסגרת הסכם עוז לתמורה כדי לעודד קליטה של כח אדם איכותי. בימים אלה מתקיימים דיונים עם הסתדרות המורים לקראת הסכם שכר חדש למורים".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו