יוזמה חברתית חדשה שתגן על הילדים מהסכנות ברשת: הטלפונים הסלולריים נכנסו לחיינו ללא תמרורי אזהרה, בלי חוברות הדרכה או חוקים - ורבים הפכו מכורים. עכשיו נכנסות לבתי הספר יוזמות פרטיות חדשות, שמנסות להסביר להורים ולילדים מה בכל זאת ניתן לעשות ואיך אפשר להתמודד מול הסכנות הטמונות באותם מכשירים.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות 

"זהירים ברשת" היא אחת מאותן יוזמות שבמסגרתה מועברים הצגות, סדנאות והרצאות לילדים, בני נוער ולהורים כדי לנסות ולהסביר כיצד אפשר להיות זהירים ברשת ולמנוע את הסכנות. "צריך להסביר להם שהם אף פעם לא באמת יודעים עם מי הם מתכתבים, שיש המון מתחזים, שהרשת היא לא באמת פרטית וכל דבר שהם מצלמים יכול לצוץ איפשהו", סיפרה יוליה פלוטקין, שמשחקת בהצגה מטעם "זהירים ברשת".

"מכשירים יותר פשוטים - זה בסדר וזה פלסטר"

"47% מהילדים בישראל חווים פגיעות כתוצאה מבריונות ברשת או מצד אנשים זרים ברשת, כמו פדופילים שמטרידים אותם ושולחים להם הודעות ואף מתקשרים", סיפרה דנה אבירם, בעלת החברה "זהירים ברשת". "הילדים הרבה מאוד פעמים חסרי אונים מול התופעה הזאת".

מצד אחד, תנועת הורים המבקשת לדחות את רכישת הסמארטפונים בכמה שנים תופסת תאוצה ומהצד השני, להורים רבים קשה מאוד לסרב לילדים. "אני חושבת שזה שאני אתן להם מכשירים יותר פשוטים - זה בסדר וזה פלסטר. אבל הם צריכים ללמוד לעבוד, הטכנולוגיה מתקדמת, הכלי הזה הוא מצוין בעיניי", סיפרה אחת האימהות.

47% מהילדים חווים פגיעות ברשת (צילום: newco500, 123RF)
47% מהילדים חווים פגיעות ברשת | צילום: newco500, 123RF

אימא אחרת הוסיפה וטענה: "כל הילדים בקבוצות ופתאום הבת שלי לא תהיה שם, לא תקבל הודעות, ולא תוכל להיות מעורבת. הם בונים קבוצות כשהם עושים עבודות, ואנחנו נסחפים כולנו לזה".

ומה מקומו של משרד החינוך בכל זה? מסתפק בשבוע אחד בשנה המוקדש ל"גלישה בטוחה". לכן האחריות בפועל היא של ההורים שעליהם לפתח שיחה עם הילדים, להבטיח להם שלא יכעסו, להשגיח, ללמד, לתת עצה טובה ובעיקר - להמשיך לעקוב.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו