בשבועות האחרונים מנהלות בוגרות ההוסטלים של רשת "חסות הנוער", מאבק נגד סגירת המסגרות שבהן התבגרו כנערות בסיכון. במשרד הרווחה טוענים שלא מדובר בסגירה אלא פשוט במכרז חדש להפעלת המעונות, אך בינתיים הנפגעות העיקריות הן הנערות החוסות. היום (שני) יפגינו הנערות והמדריכות מול משרד הרווחה.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

"לאט לאט הפסיקו להפנות לפה נערות כדי שיוכלו להגיד שהבית בתת תפוסה", תיארה חיננית יעקובסון בן יעקוב, מדריכה בבית סנונית, אחד מחמשת ההוסטלים העומדים בפני סגירה. "זה אבסורד, וזה עצוב".

ההסכמים של העמותות שמפעילות את המעונות יסתיים בקרוב, חלקם בסוף החודש וחלקם בסוף יוני. למרות שיצא מכרז חדש להפעלה של המעונות, העובדות והנערות נותרו באפלה לגבי מה יקרה איתן אחר כך. "הדבר הראשון שחשוב לי הוא לתת תחושה של מוגנות, של ביטחון. תחושה של בית לנערות פה", אמרה בן יעקוב. "כשאני לא יודעת מה הולך לקרות פה, קשה לי לתת להן את זה".

"זה היה הבית שלי"

החניכות לשעבר לוקחות חלק פעיל במאבק. איריס שהגיעה לבית סנונית כשהייתה בת 15 סיפרה מדוע זה חשוב לה: "זה היה הבית שלי, אחרי הרבה מסגרות שהייתי בהן, זו המסגרת הראשונה שנשארתי בה יותר מחודש. ויש פה עוד בנות שצריכות את הבית הזה כי זה מקום שמלווה אותנו גם אחרי שאנחנו מסיימות".

במהלך השנים מסגרות חסות הנוער הוזנחו, ועכשיו יוצאת לדרך הרפורמה, אך בעקבותיה נוצר המשבר החריף. אמנם מדובר בסך הכול במכרז חדש להפעלת המעונות, אך עבור הבנות זו החלפה של כל הצוות המטפל. "התקופה הזו היא מאוד לחוצה מבחינתנו", תיארה לילך דמביץ כרמיאל, מחנכת בבית סנונית. "סטוף סוף חודשיים שהם בלי חגים ובלי הפרעות, ובעקבות מה שקורה קשה מאוד לפקס את הנערות ככה ללמידה".

ממשרד העבודה והרווחה נמסר בתגובה: "חוזה ההתקשרות עם המסגרות מסתיים בקרוב ובהתאם לכך המשרד נערך לפרסום מכרזי הפעלה חדשים, אליהם רשאים לגשת גם מפעילי המסגרות הקיימות. טובתם של בני הנוער עומדת לנגד עינינו ואף נער או נערה לא ייפגעו מהתהליך".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו