עיריית ת"א הכריזה: מהירות הנסיעה תוגבל ל-30 קמ"ש ברוב רחובות העיר
על רקע ההחלטה הדרמטית - ראש העיר חולדאי אמר בכנס הבטיחות בדרכים של העירייה: "לא נצליח להגיע ל-0 הרוגים, אבל אם נצליח לצמצם ב-5% בכל שנה - הצלחנו" • כבר בחודש הקרוב: בין הרחובות אבן גבירול, הרברט סמואל, נחל הירקון ודרך יפו - תוגבל המהירות


ראש עיריית תל אביב רון חולדאי הצהיר היום (שלישי) על מהלך דרמטי שישפיע על כלל משתמשי הדרך בעיר המרכזית: "נפחית את מהירות התנועה ל-30 קמ"ש בכל רחבי מרכז תל אביב". את הדברים אמר בכנס הבטיחות בדרכים שערכה העירייה והוסיף: "לא נצליח להגיע ל-0 הרוגים, אבל אם נצליח לצמצם ב-5% בכל שנה - הצלחנו".
השינוי המהותי יתרחש בין הרחובות כבר בחודש הקרוב - כאשר במרכז-מערב העיר, בין הרחובות אבן גבירול, הרברט סמואל, נחל הירקון ודרך יפו - תוגבל המהירות.

שיא הרוגים בתאונות דרכים מזה עשור
מתחילת שנת 2025 נהרגו בכבישים 400 ישראלים - יותר מבכל שנה אחרת בעשור האחרון, ואלפים נוספים נפגעו. אך לא כל הדרכים מסוכנות באותה המידה - ניתוח ANYWAY "מבית נתון לשינוי" לנתוני הלמ"ס, שמפורסם לראשונה ב-N12, מצביע על מקטעי הכביש המסוכנים ביותר בישראל.
לכל הפרטים על הכבישים המסוכנים ביותר בישראל - לחץ כאן
המקטע הבין-עירוני שבו נהרגו או נפצעו קשה הכי הרבה ישראלים מאז 2021 נמצא בדרום הארץ, בין מחלף לקייה לצומת ערד, עם לא פחות 65 נפגעים ב-5 השנים האחרונות. מדובר במקטע שזכה בכינוי "כביש הדמים", וגם שדרוג שבוצע בו לפני כעשור לא הצליח לבלום את מספר הנפגעים. אחריו ממוקם מקטע ארוך בין מצפה שלם לצומת שדי תרומות, שבו נפגעו 60 ישראלים.
במקטע שבין צומת קטורה לצומת הערבה נהרגו 23 ישראלים באותה התקופה - יותר מבכל מקטע אחר. מדובר במקטע ארוך במיוחד של כ-120 קילומטרים, עם נתיב אחד בכל כיוון. דוח מבקר המדינה שפורסם בשנה שעברה מתייחס ספציפית למקטע הזה, ומבקר את העובדה שהוא לא שודרג לכביש דו-נתיבי ושהסכנות הבטיחותיות לכל אורך כביש 90 לא טופלו.
