בג"ץ קבע היום (חמישי) פה אחד כי על רשות האוכלוסין לרשום זוגות נשים כאימהות בתעודת הלידה של ילדיהן המשותפים. ההכרעה התקבלה בעקבות עתירה שהגישו 9 זוגות נשים, אימהות לילדים שנולדו באמצעות תרומת זרע אנונימית. הרכב השופטים בבג"ץ, בראשות מ"מ נשיא בית המשפט העליון עוזי פוגלמן והשופטים רות רונן ואלכס שטיין, קבע כי יש לרשום הן את האם היולדת והן את בת הזוג שלה כהורה לילד. להכרעת בג"ץ המלאה

הזוגות עתרו לשר הפנים ולרשות האוכלוסין וההגירה בבקשה שינפיקו לילדיהן תעודות לידה מתוקנות שכוללות את שמות שתי האימהות. רשות האוכלוסין סירבה לבקשת הזוגות בטענה כי תעודת הלידה היא מסמך שמשקף את ההורות הביולוגית בעת הלידה, וככלל מדובר במסמך ש"קופא בזמן". השופט פוגלמן קיבל את עמדת המשיבים ולפיה תעודת הלידה נועדה לתעד את זהותו של הילד בנקודת הזמן הראשונית של חייו. לצד זאת הוא דחה את עמדת המשיבים שלפיה תעודת הלידה נועדה לשקף הורות ביולוגית. 

השופט פוגלמן הדגיש בפסק הדין כי ככל שמצב הדברים המשפטי הוא שבעת הלידה היו לילד שני הורים, הדרת ההורה הלא ביולוגי מתעודת הלידה משמעה העדפת מעמד ההורות הביולוגית. מכאן נקבע כי אין מקום להבחין בין ההורים במישור הרישום, שכן, במישור הדין המהותי יש שוויון בין ההורים.

יו"ר האגודה למען הלהט"ב, הילה פאר, הגיבה לפסיקה ואמרה ״זהו יום היסטורי שבו המשפחות שלנו שוות. כבר שנים שמשרד הפנים מסרב לרשום אימהות גאות בתעודת הלידה וכעת בזכות בג"ץ אנחנו עושות צעד משמעותי בדרך לשוויון".

עו"ד דניאלה יעקובי, חגי קלעי ואחינועם אורבך שייצגו את העותרות מסרו: "במשך כל השנים, המדינה התעקשה למנוע מילדים לשתי אימהות תעודת לידה שמשקפת את מציאות חייהם. פסק הדין של בג"ץ, שם סוף לאפליה מכוערת ומיותרת, שאין ומעולם לא הייתה לה תכלית. זה ניצחון גדול".