הסיפור של רחמים ומשפחתו הוא סיפור מורכב וקשה. הוא ברח מאיראן בלית ברירה, לאחר שנרדף שם ואף נכלא בבית הסוהר. בישראל נתנו לו ולילדיו אזרחות מכוח חוק השבות, אך אשתו שאינה זכאית שבות בעצמה, לא קיבלה אישור להיכנס ארצה במשך זמן רב. במהלך 6 השנים האחרונות הייתה אישתו יוצאת מאיראן לטורקיה, ושם היו נפגשים בני המשפחה. בשלב מסוים היא החליטה להישאר בטורקיה ולא לחזור למדינתה מחשש לרדיפה - כעת מאיימים הטורקים לגרש אותה חזרה לאיראן. רשות האוכלוסין: "בוצע ריאיון, לכשתתקבלנה תשובות נעדכן".

שלשום (שלישי) קיבלה אישתו של רחמים הודעה מהשלטונות בטורקיה כי עליה לעזוב תוך 10 ימים או שתגורש, עקב פקיעת תוקף הוויזה שלה. לדברי רחמים, המשמעות היא סכנת חיים של ממש שאורבת לה באיראן - גם בגלל העובדה שהיא נשואה לישראלי, וגם בגלל שהיא ברחה עם ילדיה. בנוסף, הוא וילדיו הישראלים לא יוכלו לבקר מן הסתם באיראן ולראות אותה.

רחמים ובני משפחתו (עיבוד: באדיבות המשפחה)
עיבוד: באדיבות המשפחה

הסיבה למקרה המורכב, היא שאמנם יש כמה מדינות שמוחרגות, מסיבות ביטחוניות, המאפשרות איחוד משפחות - אבל גם אז מקבלים במקרים חריגים ומתאימים בקשות הומניטריות. רחמים טוען באמצעות עורך דינו דור פנק שמדובר במקרה הומניטרי מובהק.

למרות הפניות הרבות מצידו של רחמים, רק היום נערך לו לאישתו ריאיון משותף, כאשר היא נמצאת בקונסוליה בטורקיה והוא בלשכת רשות האוכלוסין וההגירה. רחמים חושש שבשל דוחק הזמנים, אישתו תגורש מטורקיה עוד לפני שמשרד הפנים יקבל החלטה.

"מאוד קשה לי, 6 שנים אני כבר סובל. כמה אפשר? זה החיים היומיומיים שלי. כל יום אני חושב מה יקרה עם הילדים, עם האישה. אחד מאלה שמחליטים למעלה, שישימו את עצמם במקומי, שיהיו במצב שלא יוכלו לראות את הילדים שלהם שבוע-שבועיים. זה מאוד קשה".

רחמים הביע חשש לממשי לחייה של אישתו: "היא בסכנה, ממש סכנה ממשית, אם היא תחזור לאיראן - אני לא יודע מה יקרה. מבחינת המשטר האירני אין יותר גרוע מזה שמישהו יהיה נשוי לאזרח ישראלי".

אישתו של רחמים אמרה בכאב: "אני מפחדת לא לראות את בעלי והילדים שלי יותר. אני מתחננת שישראל תתן לי אשרה להגיע ולחיות שם עם ילדיי. אני אמות בלעדיהם, בבקשה תעזרו לי".

עו"ד דור פנק המייצג את רחמים: "מדובר במקרה הומניטרי, מיוחד ויוצא דופן. כאן המקום להפעיל את כל שיקול הדעת ולאשר את הכניסה שלה לישראל".

מרשות האוכלוסין נמסר בתגובה: "כנהוג, בטרם מתן מעמד לבן או לבת זוג זרים יש לבצע ריאיון לשני בני הזוג. במקרה בו אחד מבני הזוג שוהה בחו"ל, הריאיון נערך סימולטנית לשניהם הן בארץ והן בשגרירות ישראל. לכשתתקבלנה תשובות נעדכן".