פרקליט מחוז צפון - אזרחי, עו"ד איתן לדרר, מתח היום (רביעי) ביקורת על היועץ המשפטי לממשלה בוועדת החקירה הממלכתית לחקר האסון במירון. עו"ד לדרר סיפר כי לא האמין שיקבל גיבוי ממנדלבליט, וביקר אותו על התנהלותו בנוגע להפקעת מתחם קבר הרשב"י.

יושבת ראש ועדת החקירה, נשיאת בית המשפט העליון בדימוס מרים נאור, ביקשה מלדרר להסביר מדוע חשש שלא תקבל גיבוי למשימה הזו. עו"ד לדרר השיב כי "במתחם מירון יש מעורבות גבוהה של גורמים פוליטיים, הערכתי בזמן אמת שאין כוונה שיתבצע שם משהו. היה לי ברור שהיועמ"ש לא יתעמת עם פוליטיקאים - אין כוונה לעשות את זה".

האסון במירון (צילום: ‏אוליבייה  פיטוסי, פלאש/90 )
תיעוד מתוך האסון במירון. ארכיון | צילום: ‏אוליבייה פיטוסי, פלאש/90

עוד התייחס פרקליט מחוז צפון להתערבות פוליטיקאים במימון אירועי הסליחות: "משרד ממשלתי ארגן את זה באמצעות החברה לפיתוח הנגב והגליל. זה עלה גם בפני ועדת הבחירות. חשבתי שהיועמ"ש היה צריך להתייחס לזה ולבחון אם ראוי שמשרד ממשלתי יממן אירוע כזה במהלך מערכת בחירות. קיבלתי תשובה מתחמקת".

בנוסף גם המשנה לפרקליט המדינה לעניינים אזרחיים, עורכת הדין אורית קוטב, העידה היום והודיעה ששוקלים לחזור למתווה ההפקעה של המתחם.

תגובת משרד המשפטים: "הטענות שהועלו היום בפני הוועדה פורסמו בעבר ונבדקו ותוצרי הבדיקות אף זכו לפרסום. באשר לטענות ביחס לאכיפה במירון, עמדת המדינה בשעתו היתה כי יש להפקיע את המתחם לצורך ניהולו השוטף וכך גם נטען במסגרת ההליכים בבג"ץ. ההסכם שאליו הגיעו בסופו של דבר הינו תולדה של הליך גישור אליו הפנה בית המשפט העליון".

עוד נמסר כי "במסגרת הסדר הפשרה שאושר על ידי ביהמ"ש העליון הוסכם, בין השאר, שמשרד המשפטים ינחה את היועץ המשפטי שייבחר לוועדת החמישה ויעזור במידת הצורך בהליכי פינוי הפולשים. עו"ד לדרר ביקש לא למלא תפקיד זה. בהתאם לכך הוסכם שהמשנה ליועמ"ש (משפט אזרחי) והמשנה לפ״מ (עניינים אזרחיים) יפעלו למימוש סעיף זה בהסכם הגישור".