N12
פרסומת

אחרי שבוע בלבד: חלק מתלמודי התורה שכפופים לרב קנייבסקי נפתחו מחדש

מורדים בהנחיות: מנהיג הזרם הליטאי הורה לסגור את מוסדות החינוך במסגרת הידוק הסגר, אך זה לא החזיק מעמד יותר מדי זמן • חלק מתלמודי התורה נפתחו היום גם אם לא באופן מלא • בתיעוד שהגיע לידי N12 נראים ילדים באחד ממוסדות החינוך בירושלים

יאיר שרקי
פורסם:
הקישור הועתק

10 ימים בלבד אחרי שמנהיג הזרם הליטאי במגזר החרדי הרב חיים קנייבסקי הורה על סגירת תלמודי התורה, ועל רקע נתוני התחלואה הגבוהים בחברה החרדית, חלקם נפתחו מחדש במתכונת מסוימת – בניגוד להנחיות הסגר. רק בשבוע שעבר, עם כניסתו של הידוק הסגר, תועדו אותם תלמודי תורה סגורים וריקים מאדם.

בחלוף שבוע בלבד, תועדו חלק מאותם תלמודי התורה פתוחים, אומנם לא באופן מלא, אך לכל הפחות במתכונת מסוימת. לדוגמה, תלמוד התורה ״חכמת שלמה״ בשכונת סנהדריה בירושלים, נראה בשבוע שעבר סגור וריק מתלמידים. לעומת זאת, הבוקר כבר תועד תלמוד התורה כששעריו פתוחים וילדים מתרוצצים בתוכו. גם בסגר השני תועד תלמוד התורה הזה פתוח ומלא בתלמידים.

תלמוד תורה ״חכמת שלמה״ בשכונת סנהדריה בירושלים
תלמוד התורה "חכמה שלמה" פתוח | צילום: ניצן שפירא, חדשות 12

ביום ראשון שעבר, רבים מתלמודי התורה הכפופים לרב קנייבסקי הקשיבו להנחיות ולדרישת הרב וסגרו את תלמודי התורה. הרב אברהם פינזל, מנהל תלמוד תורה "חכמת שלמה" אמר בשבוע שעבר ל-N12: "אנחנו סגורים היום כמו כל הכפופים להוראות של הרב קנייבסקי ועברנו ללמידה מרחוק. אנחנו שבורים ומרוסקים, זו מערכת שלא שבתה מעולה". גם בבני ברק היה בשבוע שעבר שקט יחסית לסגר הקודם, ורוב תלמודי התורה שכפופים לרב קנייבסקי ולרב גרשון אדלשטיין היו סגורים ולא הייתה תנועה רבה בעיר.

לפני 10 ימים, הסכים הרב קנייבסקי לסגירת תלמודי התורה במהלך הסגר וקרא להורים "להשגיח על התלמידים שייאלצו להישאר בבית". עם זאת, בשיחה שקיים עם ראש הממשלה נתניהו, אמר נכדו של הרב כי ההנחיה היא "לכמה ימים" נוכח התחלואה הקשה.