ישנם הרבה מחקרים שמתפרסמים ברחבי העולם שמראים שילדים לא מדבקים בקורונה, או לפחות לא כפי שחשבו אנשי הרפואה בתחילת התפרצות המגפה. אמש (ראשון) דווח במהדורה המרכזית כי במכון גרטנר עושים מחקר בקרב 800 ישראלים, בעיקר בקרב משפחות ברוכות ילדים בבני ברק כדי לבחון את הסוגייה הזאת.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

תוצאות המחקר, שהתחיל כבר, אמורות להתפרסם ביום חמישי, והן יהיו גורם משמעותית מאוד בתהליך קבלת ההחלטות באשר לפתיחה מחדש של מערכת החינוך.

משפחה עם מסכות (אילוסטרציה: FamVeld, shutterstock)
האם ילדים לא מדביקים? | אילוסטרציה: FamVeld, shutterstock

בימים האחרונים התקיים דיון בקרב שרי הממשלה והגורמים הבכירים לגבי הלמידה מרחוק והלימודים ביולי‎. המתווה שכרגע נמצא על הפרק להפעלת מערכת החינוך הוא כזה:

כיתות א'-ג': קבוצות של עד 15 ילדים

כיתות ד'-י': בשלב הזה נשארים ללמוד מרחוק

כיתות י"א-י"ב: יגיעו לבתי הספר למבחני הבגרות

התפיסה הרווחת מאז התפרצות נגיף הקורונה בעולם היא שהילדים עשויים להיות מדבקים במיוחד, ולכן גם ברחבי העולם עדיין לא מחזירים את הלימודים. אבל שני מחקרים חדשים, מציגים תמונה קצת שונה. המחקר הראשון הוא מחקר אוסטרלי שבדק את מצב ההדבקה בבתי הספר. הם לקחו חמישה עשר בתי ספר, שבהם היו סה"כ 18 מורים ותלמידים חולים. 865 אנשים באו איתם במגע קרוב - והיו עשויים להדבק. רק שניים נדבקו - תלמיד ביסודי ותלמיד בתיכון.

המחקר השני הוא של משרד הבריאות בהולנד הוא בדק את גילאי המדביקים, מבין החולים הראשונים במדינה. עיקר המדביקים מבוגרים יחסית, בין גיל 40 לשישים. ולא תועדו אף מדביקים מתחת לגיל 18. כאמור מדובר במספר מצומצם של חולים ובכל זאת מדובר במייצג מעניין שיכול להאיר קצת על הנושא החשוב הזה.