N12
פרסומת

מסתמן פתרון למחדל בתי האבות: פיקוד העורף ינהל את הסיוע

ריבוי מקרי המוות בבתי האבות צפוי להוביל לשינוי מדיניות בימים הקרובים: גורמים בכירים בדיונים טוענים כי כבר בתחילת השבוע מתכוון נתניהו להטיל על פיקוד העורף את הסיוע לבתי האבות. במשרד הבריאות התריעו השבוע: בתי האבות - "פצצה מתקתקת"

מיכל פעילן
פורסם:
בית אבות קורונה
צילום: אנה קפלן, פלאש/90
הקישור הועתק

ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו מתכוון להטיל על פיקוד העורף את הסיוע לבתי האבות, כך אמרו היום (שבת) ל-N12 גורמים בכירים בדיוני החירום. רק השבוע דווח כי גורמים במשרד הבריאות הזהירו שמשרד הבריאות לא יכול להתמודד עם המשבר בבתי האבות ושמדובר ב"פצצה מתקתקת".

אותם גורמים ציינו שלדעתם יש להעביר את נטל האחריות על הסיוע לבתי האבות למשרד הביטחון. זאת לאחר שפיקוד העורף כבר קיבל מוקדם יותר השבוע את האחריות לדאוג לתרופות, לחבילות המזון ולהצטיידות של הקשישים שנמצאים בבידוד בבתים.

בית אבות נופים
הדיור המוגן "נופים" שבירושלים | צילום: יונתן זינדל, פלאש/90
דני קושמרו עם נתונים על הקורונה
נתוני המתים מנגיף קורונה בישראל לפי פילוח גילים נכון לתאריך 02.04 | צילום: n12

הדברים הללו באים לאחר שמוקדם יותר היום מתו שתי דיירות מהדיור המוגן "משען" בבאר שבע, ובכך מספר המתים מבית הדיור המוגן הזה עלה ל-5. לפני זמן קצר מתה מהנגיף דיירת המחלקה הסיעודית בבית הדיור המוגן ומניין המתים מהנגיף בישראל עלה ל-44.

פרסומת

מוקדם יותר מתה בת 67 מאותו בית דיור מוגן, שסבלה מריבוי מחלות רקע קשות. גם בן 76 שאושפז במחלקה המיוחדת לחולי קורונה בבית החולים ברזילי באשקלון מת היום מהנגיף לאחר שמצבו הידרדר. הוא אושפז לפני כשבועיים במחלקה ולאחר שמצבו הוחמר מאוד נאלצו בבית החולים לקבוע את מותו.