בעקבות התפשטות הקורונה בבתי האבות, והמחסור הגדול בכוח אדם ובבדיקות, גורמים במשרד הבריאות אומרים הערב (חמישי) כי המשרד אינו יכול להתמודד עם המשבר הגדול בבתי האבות ומוסיפים כי מדובר בפצצה מתקתקת. נתוני התמותה מהנגיף בישראל מראים כי עד כה הרוב המכריע של המתים הם מעל גילאי שבעים ושמונים, ושאחד מכל שניים-עשר חולים מעל גיל 80 נכנע למחלה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

לטענת גורמים במשרד הבריאות כל הטיפול במוסדות הסיעודיים, בבתי האבות ובדיור המוגן חייב לעבור בהקדם לטיפולו של משרד הביטחון, משמע לאחריות הצבא. לדבריהם, ראש הממשלה חייב להחליט בדחיפות כיצד להתמודד עם בתי האבות, כי לפיהם המדינה כבר באיחור בטיפול.

על פיקוד העורף כבר הוטל לדאוג לתרופות, לחבילות המזון ולהצטיידות של הקשישים שנמצאים בבידוד בבתים, אך במשרד הבריאות מעוניינים שגם האחריות על הטיפול בהדבקות בבתי האבות תעבור לצבא.

בית אבות קורונה (צילום: אנה קפלן, פלאש/90 )
צילום: אנה קפלן, פלאש/90

הדברים נאמרו לאחר שהיום שני מוסדות נוספים נכנסו לרשימת בתי האבות שלא מצליחים לעמוד במצב: אחד ביבנאל ואחד בבת ים. גם שם ישנם עשרות הדבקות חדשות, מאות קשישים בבידוד, ועוד מאות קשישים שצריכים להיבדק – ולפי הגורמים, משרד הבריאות לא יכול להתמודד עם זה.

בית האבות "מגדל נופים" שבו שהה הנפטר הראשון מהקורו (צילום: N12)
בית האבות "מגדל נופים" שבו שהה הנפטר הראשון מהקורונה | צילום: N12

הערב פורסם כי בבית החולים השיקומי "בית בלב" בבת ים התגלו 22 נדבקים חדשים בקורונה. מתוצאות הבדיקות שנערכו בבית החולים, שבו התגלו אמש 3 מקרי קורונה, עולה כי 14 מטופלים ו-8 עובדים נוספים אובחנו כחולים. העובדים נמצאים בבית מאז אתמול.

הנהלת "בית בלב" מנהלת כעת מגעים עם משרד הבריאות, בבקשה להעביר את כל החולים לטיפול בבית חולים. בשלב זה, כך על פי הנהלת בית החולים השיקומי, משרד הבריאות מסרב להעביר את המטופלים למקום מתאים.

נתוני התמותה מהנגיף בישראל מראים: הרוב המכריע מעל גילאי שבעים ושמונים

אם בוחנים את 34 מקרי התמותה הראשונים מהנגיף רואים שהרוב המכריע הוא מעל גילאי שבעים ושמונים. ככל שהגיל יורד, כך גם מקרי המוות מתמעטים. ועדיין - חשוב לציין הנגיף מסכן גם צעירים יותר, כזכור אישה בשנות הארבעים לחייה, תמר פרץ לוי שהלכה לעולמה, אחרי שסבלה ממחלות רקע.

דני קושמרו עם נתונים על הקורונה (צילום: N12)
דני קושמרו עם נתונים על הקורונה | צילום: N12

אם נצלול עוד יותר למספרים כדי להבין עד כמה הנגיף מסוכן לאוכלוסיה המבוגרת, מספר המתים בישראל מקורונה שהם מעל גיל שמונים מתוך 34 מקרי המוות הראשונים - עומד על שישה עשר, כמעט חצי מכלל המתים. מספר החולים שבגיל הזה הוא 184, והמשמעות משני הנתונים האלה היא  שאחד מכל שניים-עשר חולים מעל גיל 80 נכנע למחלה.