N12
פרסומת

משפחת הנהגת שנורתה למוות: "לא מבינים למה הרגו אותה"

מרינה ראטוש בת ה-41 איבדה את חייה לאחר שפרצה מחסום סמוך לנמל אשדוד ונורתה על ידי המאבטחים. חקירת האירוע מעלה חשד כי נהגה תחת השפעת אלכוהול. המאבטח סיפר: "יריתי באוויר, רק כשהמשיכה בנסיעה יריתי למכונית", ובמשטרה נוטים לקבל את גרסתו

תמיר סטיינמן
פורסם: | עודכן:
הקישור הועתק

הותר לפרסום כי שמה של האישה שנורתה אמש ומתה הבוקר (שישי) מפצעיה היא מרינה ראטוש בת 41 מבית שמש. ראטוש נורתה אמש על ידי מאבטחים בכניסה לנמל אשדוד לאחר שלא צייתה להוראותיהם ופרצה מחסום סמוך לנמל. נבדק החשד כי היא נהגה תחת השפעת אלכוהול: פעולות המאבטח שירה בה נבדקות והוא נחקר.

מחקירה ראשונית עלה כי ראטוש לא הקשיבה להוראות המאבטחים, פרצה את המחסום הראשון והמשיכה בנסיעה מהירה. המאבטח שירה, נעצר והועבר לתחנת המשטרה לחקירה, בסיומה שוחרר למעצר בית בן חמישה ימים.

"היא פרצה את המחסום הראשון ושעטה לעבר המחסום השני וכמעט פגעה במאבטחת", סיפר בעדותו המאבטח. "יריתי באוויר כדי להזהיר אותה, ורק לאחר מכן, כשהיא המשיכה בנסיעה וחשתי סכנה לחיי, יריתי למכונית שלה". במשטרה נוטים לקבל את גירסתו, שתואמת גם לממצאים בשטח.

בני משפחתה התקשו לעכל את נסיבות מותה. "אנחנו לא מבינים למה הרגו אותה", אמר אביה. "יש גלגלים, אפשר לירות בהם. הרגו בחורה כל כך טובה, חכמה. לא הורגים את המחבלים שהורגים אותנו - הורגים אותה? אני לא מבין. יש הרבה שאלות, אבל אף אחד לא יכול להחזיר אותה לחיים".

"כל החיים עבדנו בשבילה", המשיך וסיפר האב. "עכשיו אנחנו יתומים. אני ואשתי זקנים, זו הייתה התקווה שלנו". עורך דינה של המשפחה טען: "גופה חורר בקליעים והמאבטח לא הותיר לה סיכוי". מהמשטרה נמסר כי הפרטים בבדיקה וכי אין חשד לפיגוע. "כלל חומרי התיעוד מהנמל נאספו על ידי צוות החקירה, והם מנותחים על ידם".

"אין רבב בפעילות המאבטח"

לדברי עורכת דינו של המאבטח, מירי וינר, "המאבטח פעל על פי הנהלים המקובלים לטיפול באירוע שכזה, עמד בפני סכנה מיידית ומוחשית לחייו ולחיי המאבטחים במקום - בטח נוכח רגישות המתקן - ונאלץ לנטרל את הסכנה מן הרכב רק לאחר שנקט את כל אמצעי הירי על פי הנוהל המקובל, שכן האירוע התגלגל כאירוע פח"עי לכל דבר ועניין בהתאם לנסיבות האירוע".

עוד ציינה כי גרסת המאבטח נבדקה ואומתה עם ממצאים וראיות בשטח. "למרבה הצער, האירוע הסתיים כפי שהסתיים, ואולם אין רבב בפעילות המאבטח אשר התנהל כמצופה והירי לעבר הרכב בוצע כאמצעי אחרון", הדגישה.