פעוט טבע בבריכה בנתיבות, מצבו קשה: חובשים ופרמדיקים של מד"א העניקו היום (שני) טיפול רפואי וביצעו פעולות החייאה מתקדמות בתינוק כבן שנה וחצי  שטבע בבריכה פרטית בבית מגורים בנתיבות. לאחר ביצוע פעולות ההחייאה בפעוט, הדופק שב והוא פונה במצב קשה לבית החולים סורוקה כשהוא מורדם ומונשם, והרופאים עדיין נאבקים על חייו. מהמשטרה נמסר שלאחר תחקור ראשוני הוחלט על פתיחה בחקירה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו   

לפי חקירת המשטרה, אמו של הפעוט - מורה לשחייה - הייתה עמו ועם אחיו ומבלי ששמה לב הוא זחל לתוך הבריכה שבחצר הבית. לדבריה, הוא שהה במים לפחות עשר דקות לפני שהבחינה מה אירע. היא החלה לבצע בו פעולות החייאה ובמקביל הזעיקה את כוחות מגן דוד אדום שהמשיכו את פעולות ההחייאה. הצוות הרפואי הצליח להחזיק לו דופק ולייצב מעט את מצבו, ופינו אותו לבית החולים סורוקה בבאר שבע. 

חובש מד"א אדיר ביטן סיפר: "כשהגענו למקום ראינו תינוק כבן שנה וחצי שטבע בבריכה ביתית. הוא היה ללא דופק וללא נשימה, ומיד התחלנו להעניק לו טיפול רפואי ולבצע פעולות החייאה מתקדמות, שכללו עיסויים, הנשמות ומתן תרופות. לאחר דקות ארוכות ומורטות עצבים, הדופק שלו חזר, הרדמנו והנשמנו אותו, ופינינו אותו בניידת טיפול נמרץ לבית החולים כשהוא במצב קשה ולא יציב".

מבית החולים סורוקה נמסר כי הפעוט טופל בחדר ההלם במלר"ד ילדים והועבר ליחידה לטיפול נמרץ ילדים, כשמצבו קשה מאד.

בשבת טבעה פעוטה בת שלוש ממרכז הארץ בבריכה פרטית בבית מגורים בעיר אילת. לאחר ביצוע פעולות ההחייאה בפעוטה, הדופק שב - והיא פונתה לבית החולים יוספטל בעיר כשהיא מונשמת ומצבה מוגדר קריטי.

הטביעה התרחשה בבריכה פרטית בדירת פנטהאוז בקומה השביעית. בת השלוש שהתה ככל הנראה מספר דקות מתחת למים עד שאותרה על ידי בני משפחתה שהיו בבית. בני המשפחה מיהרו להזעיק רופא שהיה בבניין וביצע בה פעולות החייאה בסיסיות בסיוע מוקד מד"א - זאת עד להגעת צוותי מד"א.

רוב מקרי הטביעה של פעוטות - בבתים (צילום: חדשות)
רוב מקרי הטביעה של פעוטות - בבתים | צילום: חדשות

"מדובר בשני מקרי טביעה קשים שהתקבלו לאחר החייאה בשטח", אמר ד"ר צחי לזר, מנהל היחידה לטיפול נמרץ ילדים בסורוקה. "הצורך בהחייאה לאחר טביעה יכול להצביע על חומרת הפגיעה שגרמה הטביעה. טביעה גורמת לחוסר אספקה של חמצן לרקמות הגוף, בין היתר לרקמת המח, שהיא הרקמה הרגישה ביותר להעדר חמצן.
טביעה, ולו למספר דקות מתחת למים, יכולה לגרום לנזק קשה ביותר ולעתים למצב בלתי הפיך".

מנתוני ארגון "בטרם" לבטיחות ילדים עולה כי מתחילת השנה טבעו למוות 10 ילדים. "טביעה היא סיבת התמותה השנייה בשכיחותה להיפגעות ילדים", אומרת מיכל בר דורון, סמנכ"לית ארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים. "ילדים מתחת לגיל חמש נמצאים בסיכון גבוה לטביעה".

בארגון קוראים להורים: "אל תגידו 'לי זה לא יקרה' - פעלו כדי למנוע! בסביבת מים, לא מורידים מהילדים את הידיים. כאשר יש יותר ממבוגר אחד, יש לקבוע בכל רגע מבוגר תורן שתפקידו להשגיח על הילדים במרחק נגיעה וללא הסחת דעת. בבתים פרטיים ובצימר, יש לוודא שהבריכה מגודרת ויש בה שער שננעל אוטומטית למניעת כניסת ילדים ללא השגחה".