N12
פרסומת

"השריון לבית היהודי - לא חוקי"

משפטנים בכירים שלחו מכתב ליו"ר ועדת הבחירות בו טענו שההבטחה של נתניהו לשיריון של המקום ה-28 בליכוד עבור מועמד מהבית היהודי - אינה חוקית: "התחייבות זו עומדת בניגוד לדין"

דפנה ליאל
פורסם: | עודכן:
"ביקורת על האיחוד - אבסורד"
צילום: מרים אלסטור, יונתן זינדל / פלאש 90, חדשות
הקישור הועתק
"ביקורת על האיחוד - אבסורד"
"התחייבות אינה חוקית" | צילום: מרים אלסטור, יונתן זינדל / פלאש 90, חדשות

האיחוד בימין ייפסל? מספר מרצים בכירים למשפט חוקתי שלחו היום (חמישי) מכתב חריף ליו"ר ועדת הבחירות המרכזית לכנסת, המשנה לנשיאת בית המשפט העליון - השופט חנן מלצר בדרישה להכריז כי התחייבות ראש הממשלה אינה חוקית, וכי על ועדת הבחירות לפסול את צירופו של מועמד הבית היהודי או האיחוד הלאומי כחלק מרשימת הליכוד לכנסת.

המשפטנים הבכירים הסבירו שההתחייבות מאפשרת התמודדות של מפלגה אחת (הבית היהודי או האיחוד הלאומי) בשתי רשימות מועמדים שונות - דבר החותר תחת דיני הבחירות בישראל. המשפטנים הבכירים הסבירו גם שראש הממשלה התחייב שמיד לאחר הבחירות תחליט סיעת הליכוד על פילוגו של המועמד ברשימתה שישובץ שם בהתאם לאותה התחייבות ועל צירופו לסיעת הבית היהודי האיחוד הלאומי - "התחייבות זו עומדת בניגוד לדין באשר להתפלגות", הסבירו.

יו"ר ועדת הבחירות המרכזית, שופט העליון חנן מלצר, הודה היום (חמישי) בבוקר: "לא היה תקדים להסדר כמו של נתניהו והבית היהודי". השופט מלצר אמר בריאיון לתוכנית "דקלסגל" בכאן רשת ב' כי החיבור - שלפיו נציג של הבית היהודי ישוריין במקום ה-28 בליכוד ויתפצל ממנו לאחר מכן - יעלה לדיון בוועדת הבחירות המרכזית, שצריכה להכריע בנושא היום עם סגירת הרשימות.

מלצר נשאל גם לגבי מתקפות סייבר במהלך הבחירות והשיב: "לא רוצה להתייחס, אלה נושאים שהשתיקה יפה להם". מלצר הוסיף: "בימים הקרובים נכריע אם שימוש בבוטים ופייקים בידי מפלגות הוא בלתי חוקי". עוד אמר מלצר כי בית המשפט לא התעלם מהחוק כשאיפשר לעזמי בשארה לרוץ: "לא היו לו ראיות לפסוק לפיהן"

פרסומת
יקבלו תיקים בממשלה?
מה יעלה בגורל האיחוד? | צילום: מרים אלסטר, יונתן זינדל / פלאש 90, חדשות

כפי שפורסם לראשונה בחדשות, בתום פגישה שקיים נתניהו עם פרץ, סוכמו התנאים - כך הודיעו הליכוד והבית היהודי בהודעה משותפת. משתי המפלגות נמסר כי נתניהו התחייב למסור למפלגה המאוחדת שני תפקידי שרים "משמעותיים ושוויים בממשלתו", לשריין את המקום ה-28 ברשימת הליכוד לנציג של הבית היהוד.

עוד נקבע כי יונהג החוק הנורבגי המורחב בהסכמים הקואליציוניים העתידיים וסוכם שבמהלך מערכת הבחירות המפלגות לא יתקפו זו את זו, "אלא יחזקו זו את זו לטובת ניצחון הימין".