"לא חושב שצריך לעשות מזה מצעד - אני לא אוהב אצלי כלבים בבית, להבדיל. אז מה, אני אעשה על זה מצעד?" - דברי הרב רפי פרץ, יו"ר איחוד מפלגות הימין, לפודקאסט הבחירות של החדשות "פוד הבוחר", גררו גינויים רבים במערכת הפוליטית. הפרק המלא של הפודקאסט יעלה מחר בבוקר לכלל אפליקציות הפודקאסטים.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

במפלגת "כחול לבן" תקפו: "דבריו של הרב פרץ, מנהיג ושותף של ראש הממשלה הנוכחי אשר טורח להשתמש בקהילה הלהט"בית בישראל, מרתיחים את הדם והם מכשירים את מקרי התקיפה הבאים והאלימות כלפי אוכלוסייה זו". עוד הבטיחו במפלגה של גנץ: "ב-9.4 נשנה את היחס לקהילה הלהט"בית". ח"כ איציק שמולי ממפלגת העבודה הגיב בזעם: "הכלבים נובחים והשיירה עוברת". מפלגת העבודה תקפה בטוויטר: "הרב פרץ, ככה לא מדבר רב. אתה אולי במפלגה עם כהניסטים, אבל אל תתחיל גם לדבר כמוהם. חביב אדם שנברא בצלם. תתנצל".

בבית הפתוח אמרו בתגובה לדברי יו"ר הבית היהודי: "הדברים של הרב פרץ לחדשות 12 אינם ראויים בלשון המעטה. התנצלותו של הרב אינה מעלימה ואינה מבטלת את המילים הקשות והבלתי נסבלות הללו, אך היא גם צעד חשוב של לקיחת אחריות ותחילתו של תיקון ואנו מברכים על כך. עם בואו ההולך וקרב של יום הבוחר והבוחרת מוטב שכל אזרחי ואזרחיות ישראל ישאלו את המועמדים לכנסת הבאה כיצד יפעלו למען הציבור הלהט"בי והאם יתמכו במאבקנו לחירות מלאה וחיים ללא אלימות ואפלייה. לא נצביע למי שינציחו מציאות בלתי נסבלת של אלימות ואי שוויון כלפי הקהילה הלט"בית. הבחירות הללו הן הזדמנות היסטורית לבנייתה של חברת מופת ישראלית ונמשיך לדרוש ממי שמבקשים את קולנו להשמיע עמדה ברורה כיצד נראית אותה חברה בעיניהם. הרב פרץ מוזמן להוכיח את כוונותיו ולצעוד עימנו במצעד הגאווה והסובלנות בירושלים ב-6.6".

גם בקהילה הדתית הגאה גינו את הדברים: "אנו מצרים על השוואתנו ל'כלבים' מפיו של ראש מפלגה המתיימרת לייצג את הציבור הדתי־לאומי בכנסת הבאה, השוואה שבדיוק בגללה ובגלל דומותיה מצעדי גאווה אכן נצרכים. להט"בים ישנם בכל מרחבי החברה הדתית, ושם גם הם יישארו. אנחנו מזמינים את הרב פרץ לשיח פתוח וקשוב בנושא, ובטוחים שתצמח מכך תועלת לחברה הדתית, ללהט״בים שבה ולרב פרץ עצמו. אנחנו מזמינים גם את הציבור כולו להתעדכן, לשמוע ולהבין את הקהילה הדתית הגאה באירועי פסח שני, המתוכננים לחודש מאי הקרוב".

יו"ר מרצ, ח"כ תמר זנדברג, מסרה בתגובה: "לא ברורה האובססיה של הבית היהודי עם נטייה מינית, אולי האביב המתקרב הוא זמן טוב לאוורר את הארון. אחרי עשור שסמוטריץ' שותפו מנסה להנער ממצעד הבהמות בא הרב פרץ ומזכיר שוב את פרצופם המכוער". ח"כ מיכל רוזין ממפלגתה הוסיפה: "'כשלתי בלשוני' זאת ההתנצלות הרפה שקיבלנו מהרב רפי פרץ על התבטאות מסיתה ופוגענית שלו נגד קהילת הלהט"ב. שוב אנחנו נתקלים באמירות קשות של אנשי הבית היהודי והאיחוד הלאומי, שנגמרות בקול 'סליחה' חלושה. אז לא אדוני הרב, לא נסלח לך - כי לא כשלת בלשונך, כשלת במדיניותך".

באגודה למען הלהט"ב זעמו: "לא הפתיע אותנו הגילוי ה'מסעיר' לפיו המחנך הדגול רפי פרץ, שחיבק בחום את הימין הסהרורי, את כהנא חי ואת תנועת חזון, מתנגד לשוויון זכויות לקהילה הלהט"בית. התנצלותו אינה מספקת. הוא מוזמן להוכיח אותה במעשים. בהתנערות מדעותיהם של סמוטריץ' ובן גביר. באמירה ערכית על שוויון, זכויות וסובלנות".

הרב פרץ אמר בריאיון ל"פוד הבוחר" כי "זה שלהט"בים ירצו לחיות את החיים שלהם איך שהם ירצו לחיות - אני לא בעל הבית לקבוע להם". לדבריו, "ברמה הלאומית, לבוא ולהגיד שאנחנו משנים את אופי הבית היהודי - לי, כמי שנושא את דגלה של הציונות הדתית, זה לא מתאים. אני לא אוהב אצלי כלבים בבית, להבדיל. אז מה, אני אעשה על זה מצעד?". פרץ טען כי "המרחב הציבורי צריך לעבור עיון מדוקדק, במרחב הפרטי זה בסדר גמור".

מצעד הגאווה (ארכיון) (צילום: כפיר סיון, חדשות)
מצעד הגאווה (ארכיון) | צילום: כפיר סיון, חדשות

מהרב פרץ נמסר בתגובה: "כמענה לשאלה על סוגיית מצעד הגאווה כשלתי בלשוני, באופן שמן הסתם עלול לפגוע באנשים רבים. מיד אחרי שהדברים נאמרו חזרתי בי מהניסוח - ואני שב ומתנצל מעומק ליבי. ברור לי כי התנצלות זו לא תמנע את הכותרת הערב באופן שיעצים שנאת חינם - ועל כך צר לי מאוד. אני מכבד כל אדם באשר הוא אדם ולא מתערב לאף אחד באורחות חייו הפרטיים".

הקהילה הדתית הגאה מסרה בתגובה לדבריו של רפי פרץ: "אנו מצרים על השוואתנו ל”כלבים“ מפיו של ראש מפלגה המתיימרת לייצג את הציבור הדתי־לאומי בכנסת הבאה, השוואה שבדיוק בגללה ובגלל דומותיה מצעדי גאווה אכן נצרכים. להט"בים ישנם בכל מרחבי החברה הדתית, ושם גם הם יישארו. אנחנו מזמינים את הרב פרץ לשיח פתוח וקשוב בנושא, ובטוחים שתצמח מכך תועלת לחברה הדתית, ללהט״בים שבה ולרב פרץ עצמו. אנחנו מזמינים גם את הציבור כולו להתעדכן, לשמוע ולהבין את הקהילה הדתית הגאה באירועי פסח שני, המתוכננים לחודש מאי הקרוב".

בפודקאסט "פוד הבוחר" מסכמים מדי שבוע כתב הדסק המדיני ירון אברהם ועורכת דסק האונליין ארנת כהן את הדברים החשובים, המעניינים והמשונים שמתרחשים במערכת הבחירות 2019 - ומארחים דמויות מסקרנות מלפני ומאחורי הקלעים שלה. להאזנה באייפון, לחצו כאן | להאזנה במכשירי אנדרואיד, לחצו כאן | להאזנה בספוטיפיי, לחצו כאן | או חפשו "פוד הבוחר" בכל אפליקציית פודקאסטים