גבאי ורוסו ביום ההצטרפות למפלגת העבודה (צילום: החדשות)
רוסו וגבאי. מתי סיים את שירותו? | צילום: החדשות

יושב ראש ועדת הבחירות המרכזית, השופט חנן מלצר, יבחן האם טל רוסו יוכל להתמודד בבחירות לכנסת ה-21 – זאת היות שייתכן ולא תמו שלוש שנות הצינון הנדרשות ממנו בין סיום עבודתו בצה"ל לבין כניסה לפוליטיקה.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

במכתב ששיגר מלצר לרוסו, מפלגת העבודה והיועמ"ש, הסביר השופט כי רוסו שימש מפקד פיקוד העומק עד ל-10 במאי 2017 – תפקיד בו שימש במילואים בתנאי קבע. משכך, נתבקשו השלושה למסור לו את עמדתם בנוגע לכשירות מועמדותו של רוסו.

ממפלגת העבודה נמסר בתגובה כי "האלוף במיל' טל רוסו השתחרר מצה"ל בפברואר 2014, וחזר לשירות מילואים לתפקיד מפקד מפקדת העומק לבקשתו של הרמטכ"ל איזנקוט. רוסו, לשעבר אלוף פיקוד דרום וראש אגף מבצעים, הוא לוחם עתיר זכויות. אנחנו בטוחים שהדברים יובהרו והוא ייצג את אזרחי ישראל בכבוד בכנסת הבאה".

גבאי. טעות שתעלה בשריון? (צילום: פלאש 90/ מרים אלסטר, חדשות)
גבאי. טעות שתעלה בשריון? | צילום: פלאש 90/ מרים אלסטר, חדשות

בעבר פסלה ועדת הכנסת מועמדים בשל סיבות דומות: כך, למשל, שאול מופז לא הורשה להתמודד לכנסת ה-16 חרף העובדה שחסרו רק 11 ימים למלאת תקופת הצינון שלו.

יו"ר ועדת הבחירות, השופט חנן מלצר (צילום: הלל מאיר/TPS‎, חדשות)
השופט מלצר | צילום: הלל מאיר/TPS‎, חדשות

רוסו שוריין למקום השני ברשימת העבודה על ידי היו"ר, אבי גבאי, שכינה אותו "חיזוק משמעותי לנבחרת של לוחמים". בנאום שנשא זמן קצר לאחר היוודע השריון, אמר רוסו: "הפלגנות מחלישה אותנו יותר מאשר אויבנו. אני מצטרף לפוליטיקה כדי לשמור על האחדות".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו