היועצת המשפטית לכנסת שגית אפיק הגישה היום (חמישי) את חוות דעתה בנוגע לערעור של ח"כ שיקלי בפני בית המשפט העליון על פסילתו מהתמודדות ברשימת הליכוד בבחירות לכנסת ה-25, וטענה כי יש לאפשר לו להתמודד. היועץ המשפטי לוועדת הבחירות טען כי הוועדה עומדת על דעתה בעניין הפסילה, וכי "דין הערעור להידחות".

מטעם היועצת המשפטית לממשלה עו"ד בהרב מיארה צוין בחוות הדעת כי "אין מקום בנסיבות העניין, מבחינה מוסדית, כי הייעוץ המשפטי לממשלה יידרש לגופם של דברים". בחוות הדעת שבו והבהירו את עמדתם: "שיקלי התפטר בפועל בחלוף 80 יום מקביעת הוועדה. זה אינו 'בסמוך', לא על פי לשון חוק היסוד ולא על פי תכליתו".

ועדת הבחירות המרכזית לכנסת (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
ועדת הבחירות המרכזית לכנסת | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

עו"ד שגית אפיק ציינה כי לאחר התלבטות בנושא, ניתן לראות בהתפטרות שיקלי מספר ימים לאחר פסק הדין, כהתפטרות בסמוך. "המערער הגיש את ערעורו כערעור אזרחי בתוך מסגרת הזמנים הקבועה לו וביהמ"ש המחוזי אף הוא התייחס לערעור כאל ערעור אזרחי, וניהל אותו בהתאם. גם בדיון בביהמ"ש המחוזי ציינה ב"כ הכנסת, כי בבחינת הפגמים שנפלו בהתנהלותו של המערער אל מול זכות הערעור המוקנית לו בדין, והספק הדיוני הקיים", כתבה.

עמיחי שיקלי שוריין ע"י בנימין נתניהו למקום ה-14 ברשימת הליכוד לאחר שלטענתו פרש מימינה. יו"ר ועדת הבחירות המרכזית, השופט יצחק עמית, פסל את מועמדותו מאחר שלטענתו, הוא לא התפטר מהכנסת "בסמוך" לפרישה. "גם לאחר שוועדת הכנסת קבעה כי יש לראות בשיקלי כמי שפרש מסיעת ימינה, הוא המשיך לפעול נגד הסיעה", גרס השופט עמית.

 

בחירות 2022 - הזירה הפוליטית

 

לאחר הפסילה תקף שיקלי את יו"ר ועדת הבחירות המרכזית: "החלטה שערורייתית. השופט עמית - פוליטיקאי עם גלימה". בריאיון ל"פגוש את העיתונות" הוא אף טען ש"כשהיה מדובר במהללת רוצחי משפחת הרן - השופט נלחם על זכות היסוד". שיקלי ערער על החלטת השופט עמית לבית המשפט העליון, שצפוי היום אחרי הצהריים לדון בו.